At være deleforældre med en misbruger.

Skrevet d. 11-5-2016 11:01:27 af Jeannett Lykke Mortensen - Psykoterapeut MPF, Coach

Konfirmationstiden er ved at være slut og flere ånder lettet op, for nu er det overstået.

Planlægning og en fest hvor alle holder vejret ! For lykkes det at holde "KONG ALKOHOL" væk. Sådan at det fælles fokus på barnet kan holdes. 
Nu nærmer næsten udfordring sig - SOMMERFERIE....En tid som de fleste ser frem til, men som giver mange deleforældre med ex. partnere med misbrug ondt i maven.
For udover at skulle undvære sit barn, sidder mange uroligt på arbejdsstolen og sender gode tanker efter at "KONG ALKOHOL" ikke er taget med til Italien eller Skagen.
Ofte starter det inden. For hvordan ser det ud med misbruget, vil barnet ringe hvis det ikke er rart? Skal man sætte foden ned? Hvordan kan man tale med barnet om alkohol? Er det bedst at ringe dagligt ......dilemmaerne står i kø og for mange stjæler det rigtig meget energi. 


I min praksis bliver der i denne tid grædt, talt og besluttet mange ting.
Beslutninger som har stor betydning for barnets trivsel og tryghed, ligesom det giver indsigt i og luft for egne følelser, dilemmaer og handlemuligheder. 
Nogle gange er det nødvendigt at få hjælp til det videre samarbejde, eller at erkende at man ikke kan tale med sine børn om misbruget og de forskellige udgaver de møder af den drikkende forældre.
Så samtaler hos mig kan udvides med børne, par eller familie samtaler.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.