Modstandskraft handler om; hvordan du genoplader og ikke hvordan du holder ud!!

Skrevet d. 8-10-2019 17:18:36 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Skridt at tage, når du begynder at føle dig brændt ud


Udbrændthed gør ondt. Når du brænder ud på arbejde, føler du dig formindsket, som en del af dig selv er gået i skjul. Udfordringer, der tidligere var håndterbare, føler du uoverkommelige. Det er den modsatte ende af spektret af engagement. Den engagerede medarbejder er energisk, involveret og højt performende; den udbrændte medarbejder er udtømt, kynisk og overbrugt.


Når udbrændthed er et tegn, skal du forlade dit job eller skal du?


Du har ret til at have et arbejde, der beriger og letter dig, snarere end et der mindsker dig.


Dette er min egen personlige erklæring om menneskerettigheder på arbejdspladsen.


Det informerer alt, hvad jeg gør som coach, ledelsesprofessor og menneske. Men det er overraskende kontroversielt. Ledere og medarbejdere i organisationer rundt om i verden har købt i den antagelse, at løn og andre kontraherede gevinster er alt, hvad du kan forvente at modtage fra arbejde (og alt hvad du skylder dine ansatte), og at det er urealistisk at håbe på mindre håndgribelige fordele som tillid respekt, autonomi, høflighed og muligheden for at få en positiv indvirkning på andre. Denne fattige opfattelse af arbejde udspiller sig i holdninger og adfærd på arbejdspladsen, der brænder medarbejderne ud. Det fælder også mennesker i job, der skader deres trivsel og selvfornemmelse.


At håndtere øget stress, bygge din modstandsdygtighed


Uanset hvor du bor eller arbejder, er stress steget. Ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation står arbejdstagere i udviklede lande og udviklingslande over for stigende belastning på arbejdspladsen. Påvirkningen af monteringstressorer omfatter globale udfordringer som klimaforandringer, terrorisme og politisk uro - såvel som personlige og faglige udfordringer, såsom sygdomme, jobskabelser og organisatorisk omstrukturering.


At genvinde fra Udbrændthed, genvinde din følelse af kontrol


Du føler dig udmattet, ineffektiv, uopfyldt og kynisk. Måske har du lyst til, uanset hvor hårdt du arbejder, du kan aldrig holde op. Eller at du ikke kan gøre din chef glad, uanset hvor meget du prøver. Og du begynder at stille spørgsmålstegn ved din faglige situation: Er jeg i det rigtige job? Den rigtige virksomhed? Den rigtige karriere? Jeg plejede at føle mig lidenskabelig ved at gå i arbejde, men nu frygter jeg mandag og kan ikke vente til fredag. Vil jeg nogensinde blive glad for mit liv og arbejde igen?


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.