Er dating drænende og stressende?

Skrevet d. 18-8-2020 17:21:21 af Stine Gram - Coach, Kærlighedscoach, Datingcoach, Mentor, Mentaltræner

For rigtig mange kvinder virker dating drænende og stressende, og det er selvfølgelig også primært de kvinder, der kommer til mig, så jeg kender alle scenarierne. De er slet ikke stressede, fordi de har en masse dates linet up og bejlere, der tigger og be’r om deres opmærksomhed i en travl hverdag. Næ, de er stressede, fordi det dræner dem følelsesmæssigt at vente på en sms, afkode hans miksede signaler, vente på opkald, der aldrig bliver til noget, og fordi de føler, de skal holde igen, når de mest af alt har lyst til at være direkte og kalde en spade for en spade. Og en idiot for en idiot. Men i stedet prøver de at undgå at skræmme ham væk, alt imens de venter på, hvad han bestemmer sig for. Kender du også det?


Se, DET stresser! Kroppen fyldes af uro og frygt og hovedet af bekymringer, som dræner dig fuldstændig og tager al din opmærksomhed – og energi. Men skulle dating ikke være sjovt og en flirtende oplevelse? Tjo, det er den også for visse typer af mennesker, og disse typer oplever typisk også stor succes med at date. De får en masse bekræftelse, er gode til at flirte og bruger ikke kvart så meget energi på at finde ud af hans miksede signaler, som du måske gør.

Så hvad kan du gøre, når det ikke fungerer?


Der er to ting, du kan gøre:

1. Holde en pause, til du igen får mod på at date.

2. Date på en ny måde.


At holde en pause kan være en god ide, hvis du trænger til ro og til at kigge lidt indad og arbejde med dig selv. En pause kan give dig den reboot og fornyede energi, du har brug for. En pause kan også være hensigtsmæssig, hvis timingen føles forkert – altså hvis du får så meget negativ feedback på trods af alle dine anstrengelser, at du kan mærke, at timingen måske bare ikke er rigtig.


Bliv mere selvglad


At date på en ny måde handler meget om, at din INDSTILLING ændrer sig. Det er din indstilling til dig selv, til mænd og til dating. Og dermed ændrer dine oplevelser sig. Og hvilken indstilling er det så, jeg opfordrer til, at du har? Du skal skrue op for selvgladsbarometret, så det kommer på højde med de fleste mænds. Så lad være med at fokusere på dine fejl og din manglende evne til at date. Se dig selv som målet! DU er hans mål, og det er ham, der er heldig. Og det skriver jeg, fordi mange kvinder gør det stik modsatte: De sætter HAM op på en piedestal og gør ham uopnåelig, hvilket naturligvis gør dem usikre, for nu er magtforholdet helt skævt. De kommer til at jage ham, og hvis de ikke jager, men tvinger sig selv til at sidde på deres hænder, sætter de sig selv i en ulidelig venteposition, hvor han styrer, om de er ’købt eller solgt’. Det er ikke den tankegang, du ønsker.


Hav standarder og drop forventningerne


Dernæst skal du have styr på dine standarder. Hvilke standarder har du til en mand og til et forhold? Ja, du har lov til at have standarder! Når du kender dem, kan du hurtigt spotte, hvis en mand ikke lever op til dem. Og du kan spotte det så hurtigt, at du ikke når at falde for den forkerte. Derfor: Bliv klar på dine standarder.


Dernæst skal du skrue helt ned for forventningerne. Ikke dine forventninger til et forhold, men til en date. Når du går på en date, skal du derfor IKKE tænke: Kunne han være THE ONE? Glem det. Næsten enhver date vil ende som en skuffelse, hvis det er det, du stiler efter. Se dating som at netværke – altså at være åben og møde nye mennesker uden et fastlagt formål. Uden forventninger. Smid paraderne og vær åben og se enhver date som en oplevelse. Det er vitterligt bare en oplevelse, så du behøver ikke at måle og veje den. Oplevelsen har værdi i sig selv, da du konstant udvider din horisont og lærer at give slip på, hvordan resultatet skal se ud.


Kan du implementere disse råd, vil du begynde at få meget mere ud af dine dates, og dit selvværd vil få et boost, så det er dig, der sidder i førersædet af dit eget liv.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.