Din psykologi er årsagen til dine problemer!

Skrevet d. 17-8-2021 08:10:02 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

Det handler om tre kæmpe områder af din psykologi. Dette er min observation, jeg ved ikke, hvor du kan læse om det.


1️⃣ Den ene er din hukommelse, hvor alt det du oplever lagres.

2️⃣ Den anden er dine meninger og konklusioner omkring dine oplevelser.

3️⃣ Den tredje er din fantasi.


I den her verden vi lever i, så har vi aldrig rigtig lært om dem, udover at de eksisterer, men aldrig fra et perspektiv, hvor det er op til dig at træne dem, eller sagt på en anden måde at introducere disciplin ind i, hver af disse områder af din psykologi.


Din fantasi, kræver nok i virkeligheden et helt emne for sig, men det er essentielt her du skaber din verden. Hvad end du går og forestiller dig, så bliver det til sidst til virkelighed, hvis du er i stand til at holde fokus lang nok tid.


Så forestil dig, hvordan du har oplevet noget, og den konklusion du kom til, var en meget negativ en. Fx slog din første kæreste op med dig, og din konklusion var, at det aldrig er en god ide at forelske sig igen.

Og helt automatisk begynder du at forestille dig, det samme minde om og om igen, med følelser, og her aktiverer du din fantasi, dine forestillingsevne, og pludselig begynder du at skabe mere og mere af det samme i dit liv, ikke kun inden i, men også i dine omgivelser.


Ofte ser man det som om, at det er meget svært at finde en kæreste, eller de kærester man finder er man lidt ligeglade med, eller det er bare ikke gode for en. Så tænker man det er dem der er forkerte, men man kan ikke se, at man selv har skabt det hele. De er bare dem de nu engang er, men du har gjort rigtig meget for, at det er lige præcis dem du finder igen og igen.


Jeg håber det giver mening med dette eksempel!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.