Homoseksualitet

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

HomoseksualitetHvad er homoseksualitet?

At en person identificerer sig som homoseksuel kan betyde, at han eller hun er seksuelt og/eller romantisk tiltrukket af personer med samme køn. I vores del af den moderne verden er vi langt mildere stemt i forhold til homoseksualitet, end man er og var i nuværende og tidligere tiders mere uoplyste og assimilerede samfund. I dag findes der så mange forskellige betegnelser for, "hvad man er" på baggrund af tiltrækning, at det kan være svært at finde rundt i, og der kan opstå forvirring hos den enkelte. Især er det LGBT - landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede personer, der har sat fokus på dette.

Er jeg homoseksuel?

På trods af denne voksende opmærksomhed er der fortsat mange problemstillinger, som en person, der identificerer sig som enten homo-, bi- eller transseksuel, bliver stillet overfor. I praksis kan det være svært at skulle definere sig som enten hetero-, bi- eller homoseksuel, fordi rigtig mange ikke oplever, at de passer ind i disse kasser. Det kan være, du har problemer med accept fra familie eller venner, bliver mødt af fordomme, oplever mobning eller har ren og skær frygt for at springe ud. Det kan også være, at du helt grundlæggende er i tvivl om din seksualitet og har brug for én at tale om dette med. Man skal huske på, at der er rigtig mange måder at være homoseksuel på, og at det ikke er sikkert, at dette ligger fast hele livet. Du skal kunne turde at leve på den måde, som du har det godt med, ligegyldigt hvad du betegner dig selv som.

Udfordringer hos homoseksuelle par

Homoseksuelle par oplever problemer, hvilke har mange ligheder med de udfordringer, heteroseksuelle par også står overfor. Dog er der nogle anderledes behov, de kan have, hvor det også kan være gavnligt at få terapi. Hos GoMentor kan I desuden få terapien online, som for nogle, kan gøre det nemmere at åbne sig op om sine personlige anliggender. Parterapi kan således være med til at få arbejdet udfordringerne igennem, før de bliver en belastning for forholdet. Læs evt. mere om parterapi her.

Mens forskellige par kan have problemer med forskellige områder af deres forhold, er det nogle af de mest almindelige problemer, som kan skabe vanskeligeheder for et homoseksuelt par. Gør man ikke noget aktivt ved det, såsom parterapi, kan det føre til værre problemer, som skænderier, undgåelse af intimitet og endda depression.

Dette kan I blandt andet få hjælp til håndtere:

  • Magtkampe - Mens ethvert parforhold vil opleve en periode med kamp om dominansen, så kan det være endnu mere besværligt for to mænd eller to kvinder at gennemgå en sådan kamp. Især hvis begge parter har stærke personligheder.
  • Offentliggøre sig - Når den en person i forholdet er offentlig om sin seksualitet, og den anden ikke er, så kan der opstå mange komplicerede udfordringer. Lære om de bedste måde, at offentliggøre forholdet på, kan være en god idé.
  • Alt det øvrige - Som nævnt, kan homoseksuelle par møde mange af de samme udfordringer, som heteroseksuelle møder. Der er mange ting, der kan forstyrre forholdet, såsom finansielle problemer, problemer med børneopdragelsen osv.

Lær at håndtere din seksualitet via GoMentor

Mentorerne hos GoMentor kan hjælpe dig med at acceptere og håndtere de udfordringer, du måtte have med din seksualitet. Nedenfor finder du en liste med de psykologer, terapeuter og coaches, der har erfaring inden for dette område, og som står klar til at rådgive dig. Du kan også tilmelde dig GoMentor 24/7, som er skriftlig terapi og coaching, hvor du bliver matchet med en mentor, du kan skrive ubegrænset med, uanset tid og sted.

Få hjælp til homoseksualitet

Jeannett Lykke Mortensen Martin Schepelern Martin Jensen Linda Moes Hansen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.