Frotteurisme

Skrevet af GoMentor

FrotteurismeHvad er frotteurisme?

Frotteurisme er en lidelse der gør, at man finder seksuel tilfredsstillelse i at gnubbe sig – særligt sine kønsdele – op ad en ikke-samtykkende person. Behandling af frotteurisme bør indebære både terapi og rådgivning. Selvom det typisk påvirker mænd i alderen 15 – 25, er der tilfælde hvor frotteurisme er blevet et varigt problem for nogle, især hvis de også lider af andre seksuelle afvigelser eller mentale lidelser. Den præcise årsag til denne lidelse kendes ikke, men man mener, at man bliver bevidst om den igennem tilfældigheder. Der kan være andre psykologiske faktorer i spil, hvilket gør det vigtigt at søge behandling, hvis diagnosen frotteurisme stilles. Online terapi via GoMentor kan måske hjælpe, men her er først lidt yderligere information om denne seksuelle forstyrrelse.

Årsager til frotteurisme

Som nævnt kendes de konkrete årsager til denne seksuelle afvigelse ikke, men der er en række risici forbundet hermed. For nogle kan det resultere i problemer med autoriteter, imens andre ender op med andre psykiske problemer som følge af frotteurisme. Når man begynder at fantasere om ikke-samtykkende sex og man gradvist forsøger at føre dette ud i livet, er der risiko for alvorlige negative konsekvenser, herunder fængsling. Denne lidelse kan desuden føre til andre mentale problemer, hvis ikke det behandles.

 

 

Symptomer på frotteurisme

For de fleste begynder frotteurisme som fantasier, og det kan således være svært for andre at observere, med mindre vedkommende taler åbent om det. Med tiden vil det typisk udarte sig til, at den lidende begynder at føre disse fantasier ud i livet, ved at gnubbe sig op ad ufrivillige, ikke-samtykkende partnere. Symptomerne kan også være tilstedeværelsen af andre seksuelle afvigelser, herunder sadisme. Fordi symptomerne er så svære at få øje på fra start, er der mange der ikke søger behandling før lidelsen begynder at have en voldsomt negativ indflydelse på deres liv. Uanset hvilket stadie denne forstyrrelse er på, kan man få behandling.

  • Konstante seksuelle fantasier om at gnubbe sig op ad en ikke-samtykkende person
  • Udlevelse af fantasier, ved at gnubbe sig op ad ikke-samtykkende personer

Behandling af frotteurisme

Adfærdsterapi burde spille en rolle i enhver behandlingsplan for frotteurisme. Derudover kan også andre dele af psykoterapien være gavnlig. Det er derfor vi har skabt en platform for online behandling for frotteurisme her hos GoMentor. Vi har kombineret vores tilknyttede terapeuters kompetencer, som er specialiserede indenfor seksuelle afvigelser, med Internettets kommunikationsmuligheder. Dette gør, at man kan få den fornødne hjælp hvor som helst, og når som helst. Derudover kan man også gennem online rådgivning, få moralsk støtte fra personer med de lignende problemer. Denne kombination af psykoterapi og Internettet er et effektivt redskab til at få den information og vejledning der skal til for at minimere de negative sideeffekter, der kan medføre alvorlige problemer.

Kæmper du med frotteurisme?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Vibeke Colstrup Sigrid Lund Nielsen Anja de Thurah Gitte Speedtsberg
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til frotteurisme

Kæmper du med frotteurisme?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Vibeke Colstrup Sigrid Lund Nielsen Anja de Thurah Gitte Speedtsberg
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere