Frotteurisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

FrotteurismeHvad er frotteurisme?

Frotteurisme er en lidelse, der gør, at man finder seksuel tilfredsstillelse i at gnubbe sig – særligt sine kønsdele – op ad en ikke-samtykkende person. Behandling af frotteurisme bør indebære både terapi og rådgivning. Selvom det typisk påvirker mænd i alderen 15-25 år, er der tilfælde, hvor frotteurisme er blevet et varigt problem for nogle, især hvis de også lider af andre seksuelle afvigelser eller mentale lidelser. Den præcise årsag til denne lidelse kendes ikke, men man mener, at man bliver bevidst om den igennem tilfældigheder. Der kan være andre psykologiske faktorer i spil, hvilket gør det vigtigt at søge behandling, hvis diagnosen frotteurisme stilles. Online terapi via GoMentor kan måske hjælpe dig, men her er først lidt yderligere information om denne seksuelle forstyrrelse.

Årsager til frotteurisme

Som nævnt, kendes de konkrete årsager til denne seksuelle afvigelse ikke, men der er en række risici forbundet hermed. For nogle kan det resultere i problemer med autoriteter, imens andre ender op med andre psykiske problemer som følge af frotteurisme. Når man begynder at fantasere om ikke-samtykkende sex, og man gradvist forsøger at føre dette ud i livet, er der risiko for alvorlige negative konsekvenser, herunder fængsling. Lidelsen kan desuden føre til andre mentale problemer, hvis ikke den behandles.

 

 

Symptomer på frotteurisme

For de fleste begynder frotteurisme som fantasier, og det kan således være svært for andre at observere, medmindre vedkommende taler åbent om det. Med tiden vil det typisk udarte sig til, at den lidende begynder at føre disse fantasier ud i livet ved at gnubbe sig op ad ufrivillige, ikke-samtykkende partnere. Symptomerne kan også være tilstedeværelsen af andre seksuelle afvigelser, herunder sadisme. Da symptomerne er så svære at få øje på fra start, er der mange, der ikke søger behandling, før lidelsen begynder at have en voldsomt negativ indflydelse på deres liv. Uanset hvilket stadie denne forstyrrelse er på, kan man få behandling.

  • Konstante seksuelle fantasier om at gnubbe sig op ad en ikke-samtykkende person
  • Udlevelse af fantasier ved at gnubbe sig op ad ikke-samtykkende personer

Behandling af frotteurisme

Adfærdsterapi burde spille en rolle i enhver behandlingsplan for frotteurisme. Derudover kan også andre dele af psykoterapien være gavnlig. Det er derfor, vi har skabt en platform for online behandling for frotteurisme her hos GoMentor. Vi har kombineret vores tilknyttede terapeuters kompetencer, som er specialiserede inden for seksuelle afvigelser, med internettets kommunikationsmuligheder. Dette gør, at man kan få den fornødne hjælp hvor som helst og når som helst. Denne kombination af psykoterapi og internettet er et effektivt redskab til at få den information og vejledning, der skal til for at minimere de negative sideeffekter, som kan medføre alvorlige problemer.

Få hjælp til frotteurisme

Martin Schepelern Linda Moes Hansen Pernille Louise Salling Jeannett Lykke Mortensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.