Fetichisme

af GoMentor

Sidst opdateret 8-2-2022

Reviewer GoMentor

FetichismeHvad er fetichisme?

Fetichisme er anvendelsen af døde objekter eller specifikke kropsdele for seksuel tilfredsstillelse. Nogle mennesker kan godt lide at eksperimentere seksuelt, men når en lyst eller trang til en bestemt type seksuel interaktion forstyrrer andre dele af en persons liv, kan fetichisme blive en udfordring, og føre til eks. parforholdsproblemer eller andre sociale problemer. Før fetichisme kommer ud af kontrol, kan det for nogle være en hjælp med behandling. Med GoMentor som platform tilbydes online terapi for fetichisme og andre seksuelle afvigelser. Når man ser nærmere på årsager, symptomer og risici ved fetichisme, kan man se, hvorfor det er anbefalet, at man får en form for behandling.

Årsager til fetichisme

Årsagen til denne seksuelle adfærd er ikke komplet forstået og det kan være forskelligt fra person til person. For det meste er der tale om en kombination af fysiske og psykiske årsager, der kan vedrøre frygt for at være utilstrækkelig og blive afvist ved normal seksuel aktivitet. De eksakte årsager varierer fra person til person. Før årsagen er kendt, er det dog sandsynligt, at nogle af symptomerne allerede har vist sig. Det er vigtigt at kigge efter disse således, at risici ved fetichisme kan undgås.

 

 

Symptomer på fetichisme

Folk som har problemer med fetichisme har ofte problemer med deres sociale færdigheder og udvikling af parforhold. Andre symptomer inkluderer seksuelle fantasier, som involverer døde objekter eller mere ualmindelige kropsdele (såsom fødder), som kan være nødvendige for at blive seksuelt opstemt. Mulige konsekvenser af fetichisme varierer fra person til person, men sparring eller terapi kan benyttes for at undgå sociale og emotionelle problemer hvis:

  • Vedvarende seksuelle fantasier indeholdende døde objekter
  • Sociale problemer forårsaget af fantasier eller lyster
  • Parforholdsproblemer
  • Depersonalisering af seksuelle handlinger eller fantasier
  • Seksuelle trange som involverer kropsdele eller døde objekter
  • Adfærden udvises i mere end seks måneder
  • Frivilligt arbejde for at kunne være tæt på det objekt fetishen knytter sig til

Behandling af fetichisme

Nogle mennesker vil være afholdende med at skulle tale ansigt til ansigt med en terapeut eller sexolog omkring emner som fetichisme. Derfor har GoMentor udviklet en platform for online terapi, hvor vi har tilknyttet terapeuter og sexologer, som har specialiseret sig i sådanne problemstillinger. 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.