Fetichisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

FetichismeHvad er fetichisme?

Fetichisme er anvendelsen af døde objekter eller specifikke kropsdele for seksuel tilfredsstillelse. Nogle mennesker kan godt lide at eksperimentere seksuelt, men når en lyst eller trang til en bestemt type seksuel interaktion forstyrrer andre dele af en persons liv, kan disse diagnostiseres som fetichisme. Som regel skulle symptomer vise sig i mere end seks måneder og føre til alvorlige parforholdsproblemer eller andre sociale problemer. Før fetichisme kommer ud af kontrol, bør man søge behandling. Med GoMentor som platform tilbydes online terapi for fetichisme og andre seksuelle afvigelser. Når man ser nærmere på årsager, symptomer og risici ved fetichisme, kan man se, hvorfor det er anbefalet, at man får en form for behandling.

Årsager til fetichisme

Årsagen til denne seksuelle lidelse er ikke komplet forstået og det kan være forskelligt fra person til person. For det meste er der tale om en kombination af fysiske og psykiske årsager, der alle vedrører frygt for at være utilstrækkelig og blive afvist ved normal seksuel aktivitet. Nogle mener, at børnemishandling kan spille en rolle i forhold til opståen af denne lidelse. De eksakte årsager varierer fra person til person, men de skal kendes, før man kan behandle lidelsen. Før årsagen er kendt, er det dog sandsynligt, at nogle af symptomerne allerede har vist sig. Det er vigtigt at kigge efter disse således, at risici ved fetichisme kan undgås.

 

 

Symptomer på fetichisme

Folk som normalt har problemer med fetichisme har problemer med deres sociale færdigheder og udvikling af parforhold. Andre symptomer inkluderer seksuelle fantasier, som involverer døde objekter eller ualmindelige kropsdele (såsom fødder), som kan være nødvendige for at blive seksuelt opstemt. Konsekvenserne af fetichisme varierer fra person til person, men de involverer generelt alle mulige former for objekter, såsom sko, og forskellige kropsdele, såsom fødder, bryster eller arme. Hvis dette ikke behandles, kan risici herved inkludere alvorlige sociale og emotionelle problemer. Dette er grunden til, at behandling er nødvendig hvis fetichisme bliver diagnosticeret.

  • Vedvarende seksuelle fantasier indeholdende døde objekter
  • Sociale problemer forårsaget af fantasier eller lyster
  • Parforholdsproblemer
  • Depersonalisering af seksuelle handlinger eller fantasier
  • Seksuelle trange som involverer kropsdele eller døde objekter
  • Adfærden udvises i mere end seks måneder
  • Frivilligt arbejde for at kunne være tæt på det objekt fetishen knytter sig til

Behandling af fetichisme

Nogle mennesker er tøvende i forhold til at tale om denne seksuelle lidelse ansigt til ansigt, hvilket er grunden til, at vi har udviklet en platform for online terapi for fetichisme og andre former for seksuelle afvigelser her hos GoMentor. Vi har tilknyttet terapeuter, som specialiserer sig i denne seksuelle lidelse, og som kan hjælpe med de symptomer, der kan følge med. Vi tilbyder også online rådgivning, som kan give emotionel støtte fra andre, som også har fetishes, der har forårsaget problemer i deres liv.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.