Exhibitionisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Exhibitionisme

Hvad er exhibitionisme?

Exhibitionisme er en tvangstanke eller stærk lyst til at fremvise sine kønsdele til en ikke-anende fremmed. Psykoterapi, inklusiv grupperådgivning, anbefales som behandling af exhibitionisme.

Exhibitionisme diagnosticeres, når en person har en overvældende trang til at fremvise sine kønsdele til fremmede. Mens dette hyppigere rammer kvinder end mænd, kan personer fra begge køn have denne lidelse. Flere biologiske og psykologiske faktorer kan være årsag til exhibitionisme, afhængig af den person som har lidelsen. For det mester begynder problemet i ungdomsårene og føres med ind i voksenlivet, hvor det kan forårsage alvorlige problemer, inklusiv problemer med loven. De mange risici, der er forbundet med exhibitionisme, er grunden til, at behandling er vigtig. Man kan få online terapi for exhibitionisme via GoMentor, men før vi forklarer, hvordan det fungerer, er der her en række andre ting, der er værd at vide om denne seksuelle lidelse.

Årsager til exhibitionisme

Der er kendte biologiske årsager til denne seksuelle lidelse, inklusiv hovedskader eller problemer med testosteronniveau. Andre teorier vedrører psykologiske forhold, som stammer fra barndommen. Psykisk, emotionelt misbrug i barndommen eller ungdomsårene kan spille en rolle i forhold til, hvorvidt denne seksuelle lidelse bliver et problem. Mens den eksakte årsag til lidelsen er vigtig for den overordnede behandling mod exhibitionisme, er det sandsynligt, at symptomerne på lidelsen vil vise sig, før årsagen kendes. Dette er grunden til, at det er vigtigt at holde øje med disse og handle, hvis de skulle vise sig.

 

 

Symptomer på exhibitionisme

For nogle kan de første tegn på exhibitionisme være interne og svære at se for andre. Når en person har flere fantasier om at femvise sine kønsdele offentligt – ofte til det modsatte køn – kan det være en indikator på et problem med denne seksuelle lidelse. På et tidspunkt går de fleste fra fantasi til handling og udlever deres fantasi ved at vise sig frem offentligt. Som du måske kan forestille dig, kan dette forårsage alvorlige problemer med politiet, hvis en person tages heri på fersk gerning. Dette er grunden til, at det er vigtigt at få behandling for exhibitionisme, hvis symptomerne skulle vise sig.


Typiske tegn på exhibitionisme:

  • Gentagende fantasier om fremvisning af kønsdele.
  • Faktisk fremvisning af kønsdele til fremmede ved flere lejligheder.
  • Fremkomst af andre symptomer på seksuel afvigelse.

Behandling for exhibitionisme

Hos GoMentor tror vi på kraften af online terapi mod exhibitionisme. Vi har tilknyttet terapeuter, som specialiserer sig i denne og andre seksuelle lidelser, og de kan hjælpe med alle de problemer, der kunne komme med exhibitionisme. At håndtere de symptomer, der følger med lidelsen, er vigtigt, og man bør gøre noget for at finde ind til den grundlæggende årsag til exhibitionismen. Man kan også få online rådgivning, som kan give den ekstra emotionelle støtte, der er nødvendig for at håndtere denne alvorlige seksuelle lidelse, før det bliver et endnu større problem.

Få hjælp til exhibitionisme

Lene Lykke Fugl Linda Moes Hansen Loucas Nickolai Leonhart  Bogø Nikoline Gjøderum-Svenningsen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.