Exhibitionisme

Skrevet af GoMentor

ExhibitionismeExhibitionisme er en tvangstanke eller stærk lyst til at fremvise sine kønsdele til en ikke-anende fremmed. Psykoterapi, inklusiv gruppe rådgivning, anbefales som behandling af exhibitionisme.

Exhibitionisme diagnosticeres når en person har en overvældende trang til at fremvise deres kønsdele til fremmede. Mens dette hyppigere rammer kvinder end mænd kan personer fra begge køn have denne lidelse. Flere biologiske og psykologiske faktorer kan være årsag til exhibitionisme afhængig af den person der har lidelsen. For det mester begynder problemet i ungdomsårene og føres med ind i voksenlivet, hvor det kan forårsage alvorlige problemer, inklusiv problemer med loven. De mange risici der er forbundet med exhibitionisme er grunden til at behandling er vigtig. Man kan få online terapi for exhibitionisme via GoMentor.dk, men før vi forklarer hvordan det fungerer, er der her en række andre ting, der er værd at vide om denne seksuelle lidelse.

Årsager til exhibitionisme

Der er kende biologiske årsager til denne seksuelle lidelse, inklusiv hovedskader eller problemer med testosteronniveau. Andre teorier vedrører psykologiske forhold som stammer fra barndommen. Emotionel misbrug i barndommen eller ungdomsårene kan spille en rolle i forhold til, hvorvidt denne seksuelle lidelse bliver et problem. Mens den eksakte årsag til lidelsen er vigtig for den overordnede behandling mod exhibitionisme er det sandsynligt, at symptomerne på lidelsen vil vise sig, før årsagen til lidelsen kendes. Dette er grunden til at det er vigtigt at holde øje med disse og handle hvis de skulle vise sig.

 

 

Symptomer på exhibitionisme

For nogle kan de første tegn på exhibitionisme være interne og svære at se for andre. Når en person har flere fantasier om at femvise sine kønsdele offentligt – ofte til det modsatte køn – kan det være en indikator på et problem med denne seksuelle lidelse. På et tidspunkt går de fleste fra fantasi til handling og udlever deres fantasi ved at vise sig frem offentligt. Som du måske kan forestille dig kan dette forårsage alvorlige problemer med politiet, hvis en person tages heri på fersk gerning. Dette er grunden til at det er vigtigt at få behandling for exhibitionisme, hvis symptomerne skulle vise sig.

  • Gentagende fantasier om fremvisning af kønsdele
  • Faktisk fremvisning af kønsdele til fremmede ved flere lejligheder
  • Fremkomst af andre symptomer på seksuel afvigelse

Behandling for exhibitionisme

Her hos GoMentor.dk tror vi på kraften af online terapi mod exhibitionisme. Vi har tilknyttet terapeuter som specialiserer sig i denne og andre seksuelle lidelser, og de kan hjælpe med alle de problemer der kunne komme med exhibitionisme. At håndtere de symptomer der følger med denne lidelse er vigtigt og man bør gøre noget for at finde ind til den grundlæggende årsag til exhibitionismen. Man kan også få online rådgivning som kan give den ekstra emotionel støtte som er behøvet for at håndtere denne alvorlige seksuelle lidelse får det bliver et endnu større problem.    

Er du exhibitionist?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Charlotte Grumme Charlotte Kold Mette Bejder Nordberg Lene Lykke Fugl
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til exhibitionisme

Er du exhibitionist?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Charlotte Grumme Charlotte Kold Mette Bejder Nordberg Lene Lykke Fugl
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere