De fleste af os taler hele tiden, men indimellem er det ikke så let at tale.

Skrevet d. 6-9-2019 13:22:52 af Maja Bejer - Psykoterapeut, Mentor, Terapeut

I den moderne verden med udpræget digitalisering, ændres vores måde t kommunikere med hinanden på. 

Mennesker har talt med hinanden i lang tid, vores sind er programmeret til at være sociale og vores behov for at kommunikere med hinanden er stærkt. 

Vi ved mere om hjernen end nogensinde før, og udviklingen inden for neurovidenskab har vist vigtige forbindelser mellem kommunikation, sprogtilegnelse og følelsesmæssig udvikling. 

Det kan være vanskeligt at tale om betydningsfulde følelser og tanker, og derfor begrænser vi dem ofte til vores indre verden, hvilket kan efterlade os følelsesmæssigt og psykologisk overvældet. 

Det er godt at tale. 

Når vi sætter ord på vores følelser og tanker, kan det lindre følelsesmæssigt uro og løsne komplekse følelser og tanker. At udtrykke problematiske følelser, giver os mulighed for at fokusere på vores følelser på afstand, giver klarhed i vores tanker, fremmer problemløsning og medvirker til at bevare mental sundhed. 

Vores indre følelser og tanker er vigtige, og undertrykte tanker og følelser kan over tid medføre negative symptomer som tristhed, angst, forholdsproblemer, udfordringer i relationer, nedsat selvværd og selvtillid. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.