Virker mindfulness? Hvad har 100 deltagere oplevet?

Skrevet d. 17-5-2018 11:02:46 af Ulla Vestergaard - Psykoterapeut, Mindfulness instruktør, Mentaltræner, Terapeut, Coach, Mentor, Stresscoach, Traumeterapeut, Stressterapeut

Der er foretaget mange vestlige internationale undersøgelser af mindfulness og de positive effekter er for mange velkendte. Mennesker har trænet og haft god gavn af at træne teknikker i over 2000 år. Jeg har valgt at undersøge min egen praksis og har i 2016 skrevet bachelor-opgave om og indsamlet dokumentation over, hvad 100 deltagere har opnået efter 8 gange. 

 

95% af deltagerne oplever ændringer.

*      91% har opnået "mere ro."

*      91% har fået "større opmærksomhed/bevidsthed."

*      85% oplever "mere glæde, overskud, velvære, humor og positive tanker."

*      85% er blevet "mere opmærksom på kroppen og kan bedre håndtere stress og stress symptomer."

*      82% oplever, at de er blevet "mere nærværende og bedre til at være i nuet."

*      71% kan "bedre være i situationer og med svære ting i deres liv."

*      53% har fået "bedre søvn."

*      53% har bemærket, at de har fået "bedre koncentration, fokus og overblik."

 

Flere oplever derudover: Bedre relationer, mere selvtillid og er blevet gladere. 

 

Hvordan arbejdes der med mindfulness?

Du lærer en række mindfulness-teknikker, som du kan bruge også i hverdagen, så det bliver en måde at være tilstede på. Du kan enten deltage i et individuelt forløb eller i en gruppe, hvor I max er 8 deltagere. Der kan ligge en enorm frihed i at træne, hvilke tanker og følelser du vil lade styre dig og dit liv. Vi træner evnen til i højere grad at opdage vores tanker. Vi har mellem tredje og halvfjerds tusinde tanker hver dag og mange kommer helt ubevidst og automatisk.De stigende krav og pres som flere og flere oplever kræver, at vi gør ting på en anden måde end vi plejer. Mindfulness har vist enorm gode resultater til at forebygge og mindske:

 

*      Stress

*      Uro

*      Søvnproblemer

*      Tristhed

*      Depression

*      Angst

*      PTSD

*      Tankemylder

*      Vrede

 

Hvorfor?

Fordi det virker også efter forløbet. Du kan bruge det i hverdagen og det er en teknik du har lige ved hånden, når du først har lært det. Du får også vendt den situation der er svær for dig lige nu og så får du oven i købet værktøjer og teknikker du kan bruge fremover. Du lærer i højere grad at opdage dine tanker og hvilke du vil lade styre dit liv. Mange tanker forværrer bare tingene, hvis vi ikke er opmærksomme på dem og lader dem fylde meget af vores tid og går udover vores nærvær med andre, men det kan trænes og alle kan lære det. Du lærer altså i langt højere grad at opdage og mindske fx stresssymptomer, bekymringer, grublerier og vende tilbage til nuet, hvilket er langt mere gavnligt, sundt og befriende både for dig og dem omkring dig. 

 

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere. 

 

De bedste hilsner

 

Ulla Vestergaard

Certificeret Mindfulness-instruktør

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.