USIKKERHED er en invitation

Skrevet d. 6-1-2021 09:32:45 af Sasja Iza Christensen - Psykoterapeut, Kropspsykoterapeut, Traumeterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

Usikkerhed er ikke et tegn på, at du skal stoppe med det du har gang i!

Og det er heller ikke noget der bare skal ignoreres.

Med både store og mindre skift eller beslutninger i livet, kan der følge en enorm usikkerhed. Jobskifte, ny partner eller f.eks. en indre beslutning om at stå tydeligere frem og give sig selv til kende, kan alt sammen vække en ubehagelig følelse i kroppen.

Hjertet banker hurtigere, tankerne kører i ring, håndfladerne bliver svedige, nattesøvnen bliver urolig og afbrudt.

Det kan være nærliggende at konkludere, at det er tegn på, at det ikke er den rigtige beslutning. Og derfor gå tilbage til det vante og trygge. Hvis usikkerheden bliver til overvældende angst og stress, kan det også være, at det er den sundeste konklusion for nu.

Omvendt er usikkerheden heller ikke en invitation til at gå direkte ind i løvens gab, lade som ingenting og trodse kroppens signaler.

Hvad er det så?

Usikkerheden og det alarmberedskab der vækkes i kroppen, er tegn på at der er noget her, som du skal tage dig af. Der er noget, der skal undersøges, mærkes, forstås og ses. Og der er noget der skal passes på indeni dig, hvis du vælger at gå videre med din beslutning. Ofte vil det trække tråde til en gammel sårbarhed, som trænger et kærligt blik.

Dér ligger invitationen.

Kh Sasja

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.