* Skænderier i parforholdet *

Skrevet d. 17-1-2021 12:36:46 af Pas Paladino - Coach, Mentor, Datingcoach, Mentaltræner, Kærlighedscoach, Parcoach, Enneagram coach, Parterapeut, Sexolog

Skænderier i parforholdet


Som parterapeut er én af de udfordringer jeg ofte møder måske et emne, som du kan nikke genkendende til i dit eget parforhold?


Det handler om, hvorvidt man får afsluttet skænderiet på en ordentlig måde.

Får du afsluttet diskussionen, skænderiet eller hvad du kalder det, på en god måde, når der er uoverensstemmelser mellem dig og din partner?


I dette blogindlæg vil jeg fortælle om, hvorfor det er utroligt vigtigt, at der er en afslutning på et skænderi, hvor i forsones igen og kærligheden igen kan strømme uforstyrret imellem jer -også selvom i ikke nåede til enighed i skænderiet!


Når et skænderi ikke er afsluttet og i ikke er kommet frem til en eller anden form for enighed, forsoning, kompromis eller i det mindste en forståelse af, hvor den anden kommer fra, så vil skænderiet ofte ikke blive slettet fra jeres ”kærlighedstavle”.


Skrivebordet

Forestil dig skrivebordet på din computer. Forestil dig så, at hvert skænderi gemmes som en fil på dit skrivebord og kun bliver slettet igen, hvis i får afsluttet skænderiet. Hvis ikke, så bliver filen liggende på skrivebordet og fylder og det samme gør det næste skænderi og det næste. Du kan muligvis godt se hvor dette bærer hen. Måske får i ikke afsluttet skænderiet, hvis den ene part udvandrer eller i bliver så sure på hinanden, at i afslutter med at råbe af hinanden og gå hver til sit eller måske fordi i begge er så konfliktsky, at i stedet for at få talt færdig, så skifter i emne og lader skænderiet ”hænge” uforløst i luften.

Resultatet bliver, at med tiden vil skrivebordet være så fyldt op af filer med uafsluttede skænderier, at der ikke er plads til flere filer. Og herefter er det lige meget om de næste filer er store skænderier eller små, så går computeren i stå.


Derfor er det vigtigt at få afsluttet, ikke nødvendigvis løst, men afsluttet skænderiet på en god og kærlig måde.


Hvis i ikke er klar til parterapi, får i her 3 gode råd til at få afsluttet skænderierne selv, på en god måde:

  1.  Forklar afslutningsvis din partner hvordan du tror at det føles at være ham/hende og giv dit bud på hvorfor han/hun har det sådan. (Hint: din partner har formentlig givet dig nogle af informationerne i løbet af skænderiet, så det er med at spidse øre)
  2. Fortæl din partner hvorfor du stadig elsker ham/hende og at du ønsker at i skal få løst jeres udfordring.
  3. Denne her kan være svær: afslut skænderiet med at give din partner et langt kram, hvor du først stopper når han/hun trækker sig, uden bagtanker om at han/hun skal respondere på krammet på en bestemt måde.


De varmeste hilsner

Pasquale Paladino Dating & Parforholds Coach 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.