Præstationsangst

Skrevet d. 2-10-2019 16:16:10 af Charlotta Holm - Psykoterapeut MPF, Coach, Stresscoach

Lider du af præstationsangst?

 

Er du meget nervøs når du skal fremlægge eller holde en tale?

 

De fleste af os er meget nervøse når vi skal op til en eksamen, holde en tale eller give en eller anden form for præsentation. At stå foran andre mennesker og risikere at blive bedømt, og muligvis også få kritik, er noget at det som skræmmer os mennesker alleer mest. Du er altså ikke unormal, hvis du oplever stærk angst for at tale eller på anden vis præstere noget foran andre mennesker.

 

Hvad er problemet med præstationsangst?

 

For det meste er præstationsangst ikke noget problem som sådan. Det kan faktisk være meget godt at få et ekstra skud adrenalin som giver os lidt ekstra energi til at forberede os så godt vi kan. Det er det ikke nogle problemer i. Men, hvis bekymringerne tager overhånd og du kommer til at bruge mere tid til at bekymre dig end til produktiv forberedelse, kan det være et problem. Tanker kører måske i ring, du får måske svært ved at sove, spise, bliver irritabel og har generelt svært at tænke på andet end det at du skal præstere. Ja, så kan det være meget belastende. 

 

Hvad kan man gøre for at komme af med sin præstationsangst?

 

Det findes en hel del du kan gøre for at komme din præstationsangst til livs. I min klinik arbejder jeg ud fra den metakognitive metode. Det er en evidensbaseret metode med meget gode resultater. Vi tager udgangspunkt i netop dine udfordringer og ser dels på hvordan de ser ud for dig lige nu og på hvordan du håndterer dine udfordringer. Det vil nemlig være lige præcis det vi kommer til at fokusere på – at se på hvordan vi håndtererdet vi synes er svært. Det er nemlig her man finder roden til din angst! 

 

Jeg arbejder redskabsbaseret og vil give dig en masse værktøjer du kan bruge for at håndtere din præstationsangst. Det kræver selvfølgelig lidt træning for du kan se resultater, nogle gange ska vi træne meget, men ibland er det forbavsende let at bruge redskaberne effektivt. 

 

Kontakt mig via GoMentor så finder vi en tid til dig!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.