Opdager du selv, når du lyver?

Skrevet d. 5-2-2022 20:26:35 af Karina Jørgensen - Coach, Terapeut, Parterapeut, Sexolog, Mindfulness instruktør, Selvværdscoach

Ord og tanker skaber - virkelig!

De skaber din selvopfattelse, din grundstemning og i sidste ende dine handlinger – og på den måde influerer de på ikke bare dit liv, men på alle omkring dig.

Det gælder i forhold til dit parforhold, dine børn, dine venskaber, dine kolleger – ja, reelt i alle de relationer, du har. Så mon ikke du vil sige, at du er både oprigtig og rummelig i det, du tænker og siger – også om dig selv? Men sådan er det nok ikke i virkeligheden…


Eftersom rigtig mange af os – hvis ikke alle – lyver, gør du sikkert også… Du lyver ikke af ond vilje eller ud fra en dårlig intention, men fordi du ikke tør være dig selv.

Du holder noget skjult, fordi du er bange for at være for meget, for lidt, forkert. Så du fortier noget og retter lidt på noget andet, fordi du så gerne vil være elsket – være tiltrækkende, ønsket, valgt til. Men så længe du ikke tør være dig selv og skjuler dele af dig selv, lyver du. Og det er reelt opskriften på at være det modsatte af at blive og være mere elsket, tiltrækkende og ønsket.


Det hele falder faktisk tilbage på, at du ikke tør være dig selv. Du tør ikke stoppe med at fortælle og vise alt det, du forbinder med noget positivt og i stedet begynde også at vise alt det andet. At vise og rumme også at være kedelig, egoistisk og opgivende – alt det, som du mest af alt frygter, andre skal opdage om dig.

At turde være den, du er – være dig selv – er SÅ angstfuldt. For du har jo lært, at du skal sætte dine egne behov til side og tænke på andre før dig selv – sådan passer du ind blandt de mennesker, der omgiver dig. Basalt set peger det behov både tilbage på både arven i den menneskelige udvikling fra tiden som stammefolk og på, da du var et lille, hjælpeløst barn. I dén kontekst ville det være livsfarligt for dig at risikere at blive forladt og stå alene tilbage. Den frygt bor så dybt i dig - frygten for at blive afvist af dem, du elsker. At blive fravalgt og stå ensom tilbage.

Så derfor skjuler du, hvem du virkelig er. Du tilbageholder ord, tanker og følelser til fordel for opjusterede fortællinger om, hvem du er, og hvad du mener, så andre vil synes bedre om dig. Men så længe du er en anden end dig selv, vil du føle en smerte, tomhed og meningsløshed indeni. Fordi du lever et liv, der ikke er sandt.


Og så længe der er et gab mellem den, du virkelig er, og den, du viser, du er – er det også stort set umuligt at få den kærlighed, du længes efter. For hvordan skulle du kunne få ubetinget kærlighed, når du selv gør den betinget af at være på en bestemt måde?

Men du er ikke i livsfare nu, hvis du vælges fra af nogle, der ikke kan genkende dig, når du begynder at stå ved dig selv. Derimod er det fuldkommen magisk og stærkt at mærke den ubetingede kærlighed, der kun bliver mulig, når du rummer, elsker og viser hele dig. Når du står ved den, du er, forandres alting. Og jeg ved, det er muligt at gøre det skridt for skridt, og jeg lover at heppe på dig. Jeg håber sådan, du forstår og også ved, hvordan du skal begynde på at lade dine ord og tanker skabe det, du ønsker inderligt. Ellers vil jeg gerne hjælpe dig, hvis du vil.


Book en uforpligtende forsamtale, så finder vi ud af, om det skal være mig, der hjælper dig til at stå så stærkt og kærligt i dig selv, så du ikke længere behøver skjule dig eller lyve om, hvem du er. Du er god nok, som du er!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.