Du skal ikke elske alle - men du skal elske dig selv

Skrevet d. 27-11-2019 15:54:42 af Karina Jørgensen - Coach, Terapeut, Parterapeut, Sexolog, Mindfulness instruktør, Selvværdscoach

Uanset 

 • hvad du gør, vil der altid være en, der ikke synes, du gør noget godt nok, gør det rigtige, gør nok.
 • hvad du siger, vil der altid være en, der ikke synes, du har ret, siger det sødt nok, klogt nok.
 • hvordan du ser ud, vil der altid være en, der synes, du er for tyk, for tynd, for lav, for høj.
 • hvordan du er, vil der altid være en, der beskylder dig for, at du har en forkert holdning, tror på det forkerte, ikke tror nok på nogen eller noget, er for meget, for lidt af noget. 

Du KAN ikke tilfredsstille alle - og det er fint.

 • Så længe du ser i spejlet og smiler over at være netop dig i dette nu, er alt godt.
 • Så længe du siger og gør det, du finder bedst i en hvilken som helst situation, er alt godt.
 • Så længe du er og agerer i verden tro mod det, du finder rigtigst, er alt godt.

Der vil altid være en, der kan beskylde dig for ikke at være et godt menneske, for at være selvretfærdig, selvtilfreds, egoistisk, naiv eller have skjulte hensigter.

Og det er ikke noget problem - alle skal ikke elske dig - og du skal heller ikke elske alle. Det er kun et problem, hvis du fokuserer på den ene.

Hvis

 • du ikke kan sove, fordi du har dårlig samvittighed over noget, du ikke har hjulpet en med, givet til en, gjort for en.
 • du begynder at dunke dig selv i hovedet over det, du sagde, over, om det nu blev sagt forkert eller var forkert.
 • du begynder at vrænge ansigt, når du ser dit eget spejlbillede og ikke tør bære glade farver af frygt for at blive lagt mærke til.
 • du fortæller dig selv, at du ikke er god nok, stærk nok, smuk nok, sød nok, klog nok og fortsætter med at tale dig selv ned.
 • du begynder at tro på, at du hellere må holde op med at vise og handle i overensstemmelse med det, du tror på inderst inde

- så er det et problem..


For hver gang, du lytter til den destruktive stemme og tror på den, underminerer du dit eget værd.

Hver gang giver du køb på en lille smule af dig selv og mister lidt af alt det, du er, gør og kan. I stedet for at være i verden som et strålende, kærligt og givende menneske, bliver du en grå skygge fuld af skam over ikke at være nok.

I stedet for at tale fra et ærligt sted i dig selv på en ordentlig måde, hober ordene sig op, til de kommer ud som en protestreaktion, fjendtligt, krænkende og vredt.

I stedet for at være oprigtigt hjælpsom, når du har lyst, bliver du pleasende og påtager dig utallige opgaver - samtidig med at bitterheden inden i dig stiger, og martyrstemmen begynder at pippe højere og højere, til den bliver en skærende hyletone, ingen kan være med.


Så du skal holde af dig - du skal tro på dit værd.


Du skal være i verden i vished om, at du til hver en tid kan se dig selv i spejlet og stå ved, hvem du er, og hvad du siger og gør. Ellers mister verden muligheden for et strålende, kærligt og ordentligt menneske, der gør verden rigere.

Kun ved at elske dig selv kan du følge hjertet. Og kun sådan kan du gribe livet og de utallige muligheder, der viser sig - for lige præcis dig.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.