Hvorfor bliver du der, hvor du ikke vil være?

Skrevet d. 6-2-2018 11:09:31 af Karina Jørgensen - Coach, Terapeut, Parterapeut, Sexolog, Mindfulness instruktør, Selvværdscoach

Du er fyldt op af ord, du ikke siger, eller af ord, andre har sagt til dig. Din puls er høj, og du har svært ved at finde ro. Du kan ikke falde i søvn, fordi tankerne kører afsted med 200 km/t, og du slår dig selv i hovedet mentalt. Du er i evigt alarmberedskab..

Du sættes på plads og kritiseres - uanset hvad du gør eller ikke gør. Det er din indre kritiker, der hele tiden taler, og du lytter til det, hun siger.

Du er i gang med at gøre Janteloven til dit eget livsværk.


Hvorfor??? Hvorfor vælger du ikke at gøre noget andet?? Hvorfor bliver du et sted, du ikke trives? Hvorfor bliver du i en offerrolle, hvor du giver magten over dit liv væk?

Det gør du, fordi forandring er så svær.


Forandring i parforholdet eller på arbejdspladsen, i forholdet til forældre, veninder, kolleger, søskende, børn – uanset hvad det handler om, er forandring sindssygt svær. Det føles meget mere sikkert at blive, hvor du er – også selvom du ikke kan lide det – fordi det er kendt og dermed trygt.

Du vælger det, du har, fordi du ikke ved, hvad du får. Du vælger ubevidst ud fra en frygt for det ukendte – men ærligt: det er oftest en rigtig dårlig idé at lade frygt styre dit liv!


Tænk lige nærmere over vendingen: ”Du ved, hvad du har, men du ved ikke, hvad du får.”

Der står IKKE, at du skal blive ved det, du har. Der står heller IKKE, at det, du får, vil være dårligere. Der står blot, at du ved, hvad du har lige nu – og ikke kender fremtiden.


Og hvis du reelt VED, du ikke har det, du drømmer om, at du ikke er der, hvor du vil være – jamen hvorfor vælger du så ikke noget andet? Jeg ved godt, at ingen ved, hvad fremtiden bringer, og at der dermed ingen garantier er – men både du og jeg ved til gengæld også, at man skal satse for at vinde.

Du kan vælge at satse anderledes, hvis du reelt er sikker på at tabe. Og det sats er vigtigere end noget andet, hvis det er dig selve, du er ved at tabe.

Men det kræver, at du satser på forandring - og dermed en uvis fremtid. 


Kun du ved, om du tør det? Omvendt: Tør du lade være? Jeg håber sådan, du tør, så du ikke fortsætter med at spille sikkert på et liv, du ikke ønsker at vinde.

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.