Dit 2020 – et puslespil med livets brikker

Skrevet d. 10-1-2020 10:28:18 af Vagn Kirkeskov - Coach, Kropspsykoterapeut, Parterapeut, Psykoterapeut, Stressterapeut

Hvad vil du opnå i 2020? – for at du kan leve et mere tilfredsstillende liv.

Mere af noget du allerede har? Eller noget du ikke har? Noget der skal sanses og føles? Eller noget der skal købes? Og hvad vil du undgå i 2020?


At starte året med at gå i gang med psykoterapi, er som at starte med at lægge et puslespil, hvor vi arbejder med at få dine vigtigste brikker med tanker, følelser, årsager og beslutninger til at passe sammen. Men også at sortere dem fra der ikke passer til det liv, du ønsker dig i 2020.

Måske har du det som flere af mine klienter, hvor årets første måneder ofte handler om at finde ud af, hvordan du fremover trives bedre med sig selv og andre i balancen mellem livets modgang og medgang. For nogle drejer det sig om at udleve deres drømme om at nye relationer, et nyt studie eller et nyt job vil give et mere tilfredsstillende liv. For andre er det i relationen til deres mor eller far, eller tvivlen om mandens, konens eller kærestens kærlighed og troskab - der tynger i livet.

Flere og flere oplever også stress, depression eller angst som en del af den daglige belastning ved både at skabe en familie og få kærligheden til at trives - samtidig med job og karriere.

Vores samarbejde tager udgangspunkt i, at du får lagt dine brikker på en måde, der giver et billede af fortiden, så du bedre kan forstå de betydningsfulde begivenheder og mennesker, som du gennem livet enten har gjort dig afhængig af eller har savnet.

Et tilbageblik hvor du undervejs må spørge dig selv om, hvorfor du måske har accepteret at leve dit liv, uden at du følte dig tilfreds, glad eller lykkelig. Eller når du stiller dig selv spørgsmålet hvorfor gjorde jeg så ikke noget? – der åbner for selvransagelse og hele følelsesregisteret, om du nu har været en god nok kæreste, kone, mand, mor, far, datter eller søn.

Det er aldrig for sent at gøre noget! Nå du ser fremad, skaber du nye drømme og forudsætninger i stedet for dem, du føler begrænser eller forhindrer dig i at opfylde dine drømme og ønsker om en fremtid med et mere tilfredsstillende livsindhold.

At se fremad er for de fleste, at de får skabt overblik og orden i deres egen labyrint af følelser og tanker, så de kan lægge deres puslespil med deres brikker, som de ønsker det fremtidige billede af deres liv skal se ud. Det vil skabe mindre tvivl, frustration og ensomhed og mere frihed, glæde og håb, så de kan begynde at leve et mere tilfredsstillende liv.

Den danske filosof, teolog og forfatter Søren Kierkegaard, udtrykte det på denne enkle måde:

”Livet Forstås Baglæns - men må leves forlæns”.


Med de bedste ønsker om et lykkebringende nyt år Vagn Kirkeskov Psykoterapeut, parterapeut, coach

Forfatter til bogen ”Livets labyrint” – fortællinger om kvinder og mænd og hvordan de finder vej gennem livet. Baseret på otte forskellige psykoterapeutiske samtaler med klienter.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.