Den forventningsfulde juletid

Skrevet d. 1-1-2020 20:17:35 af Anne Bäcklund - Psykoterapeut, ID psykoterapeut

Julen nærmer sig. Vi glæder os. Nu skal vi rigtig hygge os, slappe af, nyde maden, gaverne og hinanden. Mange skal holde julen i familiens skød. Og med alle julefrokosterne, der ofte følger efter juleaften, får vi set en del til hinanden – måske får vi også nok af hinanden.

Alle de mange timer sammen gør det svært at holde på facaden og de gode miner, når onkel nu igen får for meget at drikke, mor der hundser med far, mormor der kommer med stikpiller, farfar der har slukket for høreapparaterne, sønnike der ikke kan holde sig fra mobilen.

Og sådan har vi jo nok alle vores roller og mønstre i familien. Ja juletiden kan være noget af en mundfuld og skubbe til de i forvejen problematiske relationer, hvad enten det er parforholdet, mor/far-relationen, minder fra barndommen mv.

Terapi kan hjælpe dig med at få bearbejdet relationerne. Du får kastet lys på dine udfordringer og dine ”knapper”, der kan trykkes på. Du lærer at sætte dine grænser og blive hjemme på egen banehalvdel, så du kan være dig, og julen kan være en hyggelig tid.

Glædelig jul.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.