Angst? Hun gjorde jo bare, hvad hun havde lært

Skrevet d. 7-9-2021 13:40:11 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Det var kommet så vidt, at hun var begyndt at sygemelde sig. Hvad hun mente var startet som ’ingenting’ havde udviklet sig helt ekstremt. Til angst i udbrud. Det var så voldsomt, at hun bare havde lyst til at blive liggende i sengen. Lad os kalde hende Julie. Hun fik i løbet af kort tid forandret et årelangt problem til selvindsigt og til en galant måde at håndtere omverden på. Blot ved at bruge nedenstående råd.

#1 - LYT TIL DIG SELV

Anerkend, at det er et problem for dig. I det øjeblik dit nervesystem reagerer på en måde, som ender ud i uro, tankemylder eller angst, så er det et problem. Derfor skal det håndteres. Hvis du ikke lytter og reagerer, vil det forværres. Konsekvenserne for Julie var, at hun oplevede sig holdt udenfor af kollegaerne. Hvor hun førhen havde haft gode kollegarelationer var hun nu alene. Herfra er det egentlig ligegyldigt om problemet er lille eller stort.

#2- SKRU OP FOR OMSORGEN

Når du har erkendt, at noget går dig på, så har du ekstra meget brug for din indre omsorg. For mange er det ligefrem ’pinligt’ at have det socialt svært. Selv det at gå på job, gå i skole, spise frokost med kollegaerne kan ende med at være et stort problem. I stedet for at håndtere dette, bliver mange selv-dømmende og skiftevis negligerende. Den manglende omsorg for dig selv, ender for mange med at være den største grund til, at tilstanden forværres.

Sørg derfor for at dyrke omsorgsfulde ting. Det kan være alt, hvad der har en beroligende effekt for dig. Såsom: Gåture, sidde omsluttet af tæppe, en hobby, samvær med positive, støttende mennesker,

#3- SÆT TIDSBEGRÆNSNING

Det eneste du får ud af at gå for længe med det for dig selv er, at der kommer flere symptomer og isolering kan blive forværret. Des værre bliver det. Sig til dig selv, hvis jeg ikke har fået det bedre efter x tid, så vil jeg opsøge hjælp. Sørg for at finde den rigtige hjælp. Desværre er der mange der forsat analysere, hvorfor problemet findes. Og så skal du bare gøre… uden at du får det mærkbart bedre.

Lyt til om du føler dig hørt og hjulpet allerede efter et par sessioner.

TILBAGE TIL JULIE

Julie var blevet ekspert på alle symptomerne og ekspert i at analysere egne reaktioner. Det eneste problem? Det fik ikke angsten til at forsvinde. Det var først, da hun fik hjælp til at genkende og blive bevidst om et mønster, hun ikke anede, hvordan hun skulle komme ud af. Hun havde aldrig lært at det var muligt, at komme ud af det.

ØJENÅBNEREN

Det blev en kæmpe øjenåbner for hende, at hun kunne sørge for, at hun ikke blev overbebyrdet. Hvor det førhen var naturligt, at hun konstant skulle ofre sig og finde sig i det – lige ind til det blev for meget. Lærte hun nu at reagere fra starten. Lige så stille forsvandt problemerne og hun kunne smile til livet.

Det varmede mit hjerte at se.

Giv dig selv en plads i solen sammen med de andre. 

Det ønsker jeg for dig, kærligst Liv

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.