Aspergers syndrom

Selvom det regnes for, at være en mildere form for autisme, er Aspergers syndrom stadig et alvorligt problem for mange børn. Symptomerne ligner symptomerne på autisme – sociale problemer, kommunikationsproblemer og excentrisk adfærd – men det er typisk i en mildere grad, når der er tale om Aspergers syndrom. Årsagen til denne udviklingsforstyrrelse kendes ikke, men hvis man får stillet diagnosen, er behandling anbefalelsesværdigt. Efter et nærmere kig på symptomerne på Aspergers syndrom og nogle af de hermed forbundne farer, vil vi vise hvordan online terapi via GoMentor.com kan hjælpe. 

Symptomer på Aspergers syndrom

Selvom symptomerne på Aspergers syndrom ligner symptomerne på autisme, er der alligevel nogle forskelle. Oftest ses symptomerne i en mildere grad hos børn med Aspergers syndrom, men de kan stadig være alvorlige.

 • Social isolation og en manglende evne til, at få eller holde på venner er et symptom på Aspergers syndrom.
 • Excentrisk adfærd
 • Dårlige kommunikationsevner
 • Langsom udvikling af sprog
 • Overfølsomme sanser
 • Tendens til overstimulation eller overvældelse i sociale situationer

Følgevirkningerne ved ikke at få Aspergers syndrom diagnosticeret eller behandlet er store risici, man ikke bør tage. Børn med Aspergers syndrom har særlige behov man må tage højde for, førend de kan tilpasse sig socialt og i uddannelsessammenhæng. Det er derfor behandling er så vigtigt. 

Risici forbundet med Aspergers syndrom

Foruden de alvorlige symptomer der følger med Aspergers syndrom, er der en række andre problemer der kan opstå. Når ikke Aspergers syndrom behandles, kan det føre til andre alvorlige komplikationer, herunder humørforstyrrelser og adfærdsproblemer. Det er derfor det er vigtigt at søge behandling, hvis først diagnosen er stillet. Jo tidligere behandling påbegyndes, jo bedre resultater vil man opnå. For de fleste børn, kan langt størstedelen af de alvorlige farer ved Aspergers syndrom undgås. 

Behandling af Aspergers syndrom

Her hos GoMentor.com, tager vi behandlingen af Aspergers syndrom alvorligt. Vi har tilknyttet en række terapeuter, som har specialiseret sig i de særlige behov for børn med Aspergers syndrom. Træning af de sociale evner er en enormt vigtig del af den overordnede behandling af denne udviklingsforstyrrelse. Ved hjælp af online behandling via GoMentor.com, kan børn få den vejledning og særlige hjælp de behøver, for at opnå succes i livet. 

Definition af Aspergers Syndrom

Aspergers syndrom er en mild form for autisme. Symptomerne ligner symptomerne på autisme, men er generelt ikke ligeså markante. De tæller bl.a. dårlige kommunikationsevner, en manglende evne til at få og holde på venner, langsom sprogudvikling, samt andre fysiske og mentale tegn. Selvom det regnes for en mildere form for autisme, anbefales det stadig at man får behandling.

Symptomer på / Grunde til Aspergers Syndrom

 • Manglende evne til at få og holde på venner
 • Dårlige kommunikationsevner
 • Forsinket sprogudvikling
 • Overfølsomme sanser
 • Tendens til overstimulation eller overvældelse i sociale situationer
km fra

Find hjælp til Aspergers syndrom

Karen Bro Ann Louise Hansen Anita Paludan Randi Thomsen Irene Kirk

Del dette oplæg med dine venner og netværk