Psykolog

PsykologAlle mennesker kan få brug for psykologhjælp og samtaleterapi i løbet af deres liv. Der findes flere typer af psykologer, men de fleste arbejder typisk med kriseramte mennesker.

 

Psykolog og uddannelse

En klinisk psykolog arbejder typisk med kriseramte mennesker i et terapeutisk rum. Fokus for interventionen kan være behandling ift. depression, angst, tvangstanker, lavt selvværd, sorg og livskriser m.m. Behandlingen kan også angå sværere, psykiske lidelser såsom personlighedsforstyrrelse, skizofreni m.m. Det terapeutiske rum bruges også til personlig udvikling, hvor klienten ikke er i krise. 

Mange kliniske psykologer tilbyder også supervision af faggrupper og coaching. Erhvervspsykologer arbejder med organisationsudvikling, ledelse, coaching, medarbejdertrivsel m.m. Neuropsykologer fokuserer på samspillet mellem psykologi og fysiologi og udreder fx psykiske og erhvervmæssige konsekvenser af erhvervet hjerneskade.

Pædagogiske psykologer undersøger børn/unge og tilbyder rådgivning til forældre, lærere, pædagoger og behandling - fx. legeterapi til børn.

Psykolog er en beskyttet titel, og det er således kandidater i psykologi (Cand.psych) fra Århus, Ålborg og Københavns Universiteter, der må kalde sig psykologer. Universitetsuddannelsen i psykologi giver en bred og grundig indføring i både abstrakte og mere anvendelsesorienterede psykologiske teorier. Formålet er at uddanne de studerende til at kunne forholde sig til teori, statestik og forskning således, der skabes grundlag for at kommende psykologer trænes i at holde sig ajour med faglig viden og forskningsresultater. Efter endt uddannelse vælger de fleste psykologer et supervisionsbaseret efteruddannelsesforløb, der ender ud en autorisation. Autoriserede psykologer forpligter sig til at leve op til retningslinierne for etisk og ordenligt psykologarbejde som Dansk Psykologforenening har formuleret. De fleste psykologer videreuddanner sig karrieren ud, og en del vælger at blive specialister i fx psykoterapi, organisationspsykolog m.m.

Psykologhjælp i DanmarkPsykologhjælp i hele landet

På GoMentor kan du få psykologhjælp i hele landet, hvad enten det er en autoriseret psykolog du søger for eller bare en god psykolog. Vi har gjort det let at finde den rette psykologhjælp uanset hvor du bor og såfremt den du ønsker at benytte ikke har klinikadresse i din by, kan du hos mange benytte online samtaleterapi, hvor samtalen foregår på nettet via webcam og mikrofon i GoMentors sikre, stabile og fortrolige videoløsning. På den måde kan du få psykologhjælp uafhængigt af geografi.

Har du en sundhedsforsikring, enten privat eller via din arbejdsgiver, kan du eventuelt undersøge om du kan booke en psykolog på GoMentor betalt af sundhedsforsikringen. Alle kan få brug for psykologhjælp i løbet af deres liv, hvad enten det er for at bearbejde et bestemt problem eller som sparring til livets mange udfordringer, tanker og indtryk. Har du brug for hjælp til at finde den rette psykologhjælp kan du kontakte GoMentor Support på mail, telefon eller via live-chat.

psykologer i danmarkPsykologer i Danmark

Selvom psykologer bliver uddannet i landets tre største byer, er der psykologer at finde i hele Danmark. Du kan via deres profiler på GoMentor og kontakte dem enten telefonisk, via en besked eller booke en tid direkte i deres kalender.

En af fordelene ved at benytte GoMentor er, at du kan danne dig et godt indtryk af den pågældende mentor inden du henvender dig og ikke mindst at du kan se og sammenligne deres priser. Det gør processen med at finde den rette psykolog i Danmark væsentligt mere gennemskuelig.

Såfremt du ikke modtager et svar sørger vi desuden for at følge op og sikre at du hurtigt får svar fra den pågældende psykolog eller tilbud om at få hjælp fra en anden mentor. Du kan også sagtens booke en psykolog i Danmark via GoMentor, hvis du sidder i udlandet. Flere af vores psykologer og andre mentorer tilbyder online samtale-terapi, hvilket gør samtalen uafhængig af geografiske afstande.

 

Se listen med psykologer med kort ventetid

 

Se listen med alle psykologer, terapeuter og coaches med kort ventetid

 

Se alle psykologer på GoMentor nedenfor

 

km fra