Psykoterapeut

En psykoterapeut er en professionel behandler, der via psykoterapeutiske samtaler hjælper mennesker gennem bl.a. kriser, angst, skilsmisse, seksuelle problemer og parforholdsproblemer.

Psykoterapi er en videnskabeligt baseret psykologisk behandlingsmetode og består af regelmæssige samtaler i forløb af varierende varighed.
Til brug i terapien er endvidere udviklet flere metoder eksempelvis kropsterapi, oplevelsesorienteret terapi, jungiansk analyse, familieterapi, drømmeanalyse, gestaltterapi, tegneterapi, hypnoterapi, fobitræning, samlivsterapi (sexterapi), musikterapi, transaktionsanalyse. De fleste psykoterapeuter benytter flere end en metode.

Psykoterapeuter kan tage klienter i individuel terapi, parterapi, familieterapi og gruppeterapi.

En psykoterapeut har ofte en grunduddannelse indenfor social- og sundhedsvæsenet eksempelvis sygeplejerske, læge, psykolog, pædagog, fysioterapeut, præst, lærer eller ergoterapeut.

Titlen psykoterapeut er ubeskyttet og kan i princippet anvendes af enhver uanset uddannelse – det kan derfor være en ide at undersøge om psykoterapeuten har gode anbefalinger, er medlem af en organisation eller forening (eksempelvis Dansk psykoterapeutforening, ID psykoterapeutforeningen m.fl), fremstår professionel i tekst og billede mv.

Her på siden finder du en oversigt over psykoterapeuter på gomentor.dk

km fra

Find hjælp til Psykoterapeut

Birgitte Sørensen Tina Stærk Anne Bäcklund Pedersen Lotte Rosenfeldt Dorte Windfeld

Psykoterapeut

Del dette oplæg med dine venner og netværk