Psykoterapeut

PsykoterapeutEn psykoterapeut er en professionel behandler, der, via psykoterapeutiske samtaler, hjælper mennesker gennem bl.a. kriser, angst, depression, skilsmisse, seksuelle problemer og parforholdsproblemer. Det kan både foregå i form af individuel terapi, parterapi, familieterapi og gruppeterapi, alt efter klientens behov og ønsker. Uanset baggrunden og hvilken form for terapi man ønsker, er der altid en psykoterapeut til dig, så du kan genskabe livsglæde og få balance i hverdagen.

Hvordan foregår psykoterapi?

Psykoterapi er en videnskabeligt baseret psykologisk behandlingsmetode og består af regelmæssige samtaler i forløb af varierende varighed. Til brug i terapien er endvidere udviklet flere metoder, såsom kropsterapi, oplevelsesorienteret terapi, jungiansk analyse, familieterapi, drømmeanalyse, gestaltterapi, tegneterapi, hypnoterapi, fobitræning, samlivsterapi (sexterapi), musikterapi og transaktionsanalyse. De fleste psykoterapeuter benytter flere end en metode. Forløbet med psykoterapeuten varierer, alt efter hvor ofte du har behov for at mødes eller tale online.

Find den rette psykoterapeut

En psykoterapeut har ofte en grunduddannelse inden for social- og sundhedsvæsenet, såsom sygeplejerske, læge, psykolog, pædagog, fysioterapeut, præst, lærer eller ergoterapeut. Titlen "psykoterapeut" er generelt ubeskyttet og kan dermed anvendes af enhver, uanset uddannelse – det kan således være en ide at undersøge, om psykoterapeuten har gode anbefalinger, er medlem af en organisation eller forening (eksempelvis Dansk psykoterapeutforening, ID psykoterapeutforeningen m.fl.) eller fremstår professionel i tekst og billede. Der findes nemlig en beskyttet titel, der hedder "registreret psykoterapeut", som er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed (tidl. Sundhedsstyrelsen), hvilket man kan få efter et intenst arbejde med Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP). Undersøg derfor først de forskellige psykoterapeuters erfaringer og kompetencer, så du på den måde nemmere kan finde den rette terapeut til dig og føle, du er i gode hænder.

 

Nederst på siden finder du en oversigt over psykoterapeuter på GoMentor.dk, eller du kan søge mere specifikt til højre ved at klikke på 'Find ekspert'.

Find hjælp til Psykoterapeut

Gitta Blume Mette Illianna Turms Lilli Hangaard Lewandowski Maja Nissen Vibeke Olsen
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Psykoterapeut