Sexolog

En sexolog er en terapeut, der via forskellige terapiformer, kan rådgive om sexologiske problemstillinger.

Sexolog og Uddannelse

En sexolog er en terapeut, der via forskellige terapiformer kan rådgive og give dig personlig indsigt og værktøjer til at håndterer de fleste sexologiske problemstillinger. Uanset om du er single eller i et parforhold, kana sexologisk rådgivning styrke dig i din seksuelle identitet og hjælpe dig videre i din udvikling.En sexologisk samtale forudsætter viden om og interesse for kommunikation, seksuelle problemstillinger og parterapi som opnås gennem uddannelse og klinisk erfaring.

I junglen af sexolog og parterapeut-titler, kan det være svært at finde lige den terapeut, der passer til dig og som du trygt kan stole på, vil passe på dig i et rådgivningsforløb. Da sexologtitlen er ikke beskyttet, er der ingen formelle krav til uddannelsesbaggrund eller terapeutisk erfaring.

Derfor anbefales det, at vælge en behandler, der enten er medlem af Dansk Forening for Klinisk Sexolog (DACS), er lægeeksamineret eller certificeret sexolog og medlem af Dansk Sexolog Forening (DSF), eller uddannet psykolog eller psykoterapeut med speciale i sexologiske problemstillinger. Dette sikre dig ift. etik, klientrettigheder og kvalitetssikring af sexologens uddannelse.

 

 

km fra