Infantil autisme

Børn under tre år, der udviser svækkede sociale egenskaber, har svært ved at kommunikere og lader til at leve i deres helt egen verden, kan måske lide af infantil autisme. Andre symptomer tæller bl.a. repeterende adfærd, ritualer og rutiner. Årsagen til infantil autisme kendes ikke, men man er kommet langt i behandlingen af denne lidelse. Hos GoMentor.dk udbydes online terapi og rådgivning, der kan hjælp børn der lider af infantil autisme. Autisme kan også føre en række andre problemer med sig, hvorfor det er vigtigt at man får hjælp, når det diagnosticeres. 

Symptomer på infantil autisme

Alle børn er forskellige, men der er nogle generelle tegn der typisk vil vise sig hos børn med infantil autisme.

  • Dårlige kommunikationsevner og en adfærd af, at man lever i sin egen verden, er et af tegnene på, at et barn lider af infantil autisme.
  • Dårlig interaktion med jævnaldrende og manglende sociale kompetencer, er et andet symptom på infantil autisme.
  • Repeterende adfærd og rutiner, der følges strikt, er andre indikatorer på, at infantil autisme muligvis er problemet.
  • Strikt observans af ritualer er en anden adfærd der ofte ses hos børn med infantil autisme.
  • Besvær med at få venner og holde på dem ses også tit hos børn der lider af infantil autisme.

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser kan til tider være svære at diagnosticere, men hvis nogle af de ovennævnte symptomer observeres, er det vigtigt at man ikke ignorerer dem. Hvis diagnosen infantil autisme stilles, findes der behandlingsmuligheder, uanset hvor alvorlig en grad af autisme der er tale om. 

Behandling af infantil autisme

Oftest vil individuelt skræddersyede adfærds- og uddannelsesplaner være den bedste måde at behandle infantil autisme på. Her hos GoMentor.dk har vi tilknyttet en række specialister, der kan hjælpe med terapi, rådgivning og uddannelse omkring denne udviklingsforstyrrelse. Online terapi er et nyt tilbud, men for mange børn vil det være en god måde, at behandle infantil autisme på, og alle de problemer det medfører. Afhængig af en række forskellige faktorer, kan behandlingen variere en smule, men vores tilknyttede specialister har den fornødne viden og de nødvendige redskaber, der kan være med til at gøre infantil autisme en smule nemmere at leve med.  

Definition af Infantil Autisme

Infantil autisme er en neurologisk og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, der typisk manifesteres indenfor de første tre år af barnets liv. Symptomerne tæller bl.a. dårlige sociale egenskaber, en svækket kommunikationsevne samt en følelse af, at barnet så at sige lever ”i sin egen verden”.

Symptomer på / Grunde til Infantil Autisme

  • Dårlige kommunikationsevner
  • Dårlig interaktion med  jævnaldrende
  • Repeterende adfærd
  • Strikt overholdelse af ritualer
  • Rutiner der skal følges

Find hjælp til Infantil autisme

Anne Elisabeth Traulsen Anne Hestkjær Birgitte Ibsen Maria Lubina Tove Porsborg
Prøv online terapi gratis i 3 dage