Autisme

Autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse, der medfører svækket social interaktion og kommunikation. Det observeres sædvanligvis indenfor de første tre år af barnets liv. Symptomerne tæller bl.a. besvær med at starte samtaler og holde dem i gang, langsom eller ingen sprogudvikling, repeterende kropsbevægelser, tilbagetrukkethed og andre fysiologiske og psykologiske tegn. Nogle børn har oversensitive sanser, men dette gælder ikke alle med autisme. Generelt omhandler symptomerne oftest en manglende evne til at agere socialt, hvilket har en række negative følgevirkninger. Man er dog kommet langt indenfor behandlingen af autisme i de seneste år. Hos Menatline.com udbydes online behandling af autisme. Før vi kommer nærmere ind på det, er her nogle flere ting, som du bør vide om denne udviklingsforstyrrelse. 

Symptomer på autisme

Alle børn er forskellige og det er svært at diagnosticere autisme uden ordentlige tests, men disse er nogle af de typiske tegn på autisme.

  • Dårlige kommunikationsevner er et af de vigtigste symptomer på autisme hos børn.
  • En manglende evne til at få venner og holde på dem, kan være et andet tegn på autisme.
  • Langsom eller fraværende sprogudvikling er en indikator på, at der måske kan være tale om autisme.
  • Overfølsomme sanser – smag, føle, lugt, hørelse, syn – er et andet tegn på autisme.
  • Når et barn let overstimuleres eller overvældes i sociale situationer, kan det skyldes autisme.

Hvis dit barn viser nogle af disse symptomer, er det vigtigt at få stillet en diagnose, så behandling kan påbegyndes. Grundet denne udviklingsforstyrrelses karakter, er der en række negative sideeffekter der kan opstå. Disse kan dog undgås med den rette behandling. 

Behandling af autisme

Terapi er en vigtig del af behandlingen af autisme, og her hos GoMentor.com kombineres online terapi med rådgivning af vores tilknyttede specialister, der er uddannede indenfor autisme og kender de særlige behov hos børn der har det. Hjælp til udviklingen af sociale kompetencer er en anden metode der kan hjælpe imod autisme. Jo snarere man får lagt en behandlingsplan, jo bedre vil resultaterne være. Med en plan der er baseret på barnets individuelle behov, vil terapi og vejledende uddannelse kunne hjælpe til, at gøre det lettere at håndtere autisme. Hos GoMentor.com tror vi på, at der er håb for børn med autisme. 

Definition af Autisme

Autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse, der påvirker en persons sociale kompetencer og kommunikationsevner. Symptomer tæller bl.a. problemer socialt og i skolen, langsom sprogudvikling mm. Behandling med faglig og fysiologisk terapi kan hjælpe til, at gøre det en smule lettere at leve med autisme.

Symptomer på / Grunde til Autisme 

  • Dårlige kommunikationsevner
  • Manglende evne til at få og holde på venner
  • Langsom udvikling af sprog
  • Ekstremt sensitive sanser
  • Tendens til let at blive overstimuleret eller overvældet i sociale situationer

Find hjælp til Autisme

Anni Andersson Randi Thomsen Alexandra Trzebuchowska Liselotte Valentin Mortensen Ann Louise Hansen

Del dette oplæg med dine venner og netværk