Styrken og glæden findes inde i dig

Skrevet d. 7-8-2019 10:23:08 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Når vi en gang i mellem bliver ramt af livet, f.eks. stress, skilsmisse eller andre livskriser, kan det være svært at finde balancen igen. Vi kan have rigtig svært ved at finde f.eks. styrken til at rejse os igen eller troen på at finde kærligheden igen, hvis vi har mistet den.

Når vi kommer i ubalance, mister vi kontakten til os selv og alle vores ressourcer. Vi har svært ved at få os udtrykt klart og kan også have svært ved at "høre", hvad andre siger, fordi vores opfattelse bliver farvet af vores ubalance. Vi kan fejlagtigt tro, at andre ikke vil os det godt og vores krop reagerer ved at stivne og lukke af.  Vores tanker kører måske derudaf, uden at der kommer noget konstruktivt ud af det - det er bare en masse støj, som forhindrer os i at mærke, hvad det egentlig er, vi har brug for at gøre i den situation, vi er i. 

Men et sted inde i os findes balancen, der hvor vi kan se klart, tænke klart og udtrykke os klart. Der, hvor vi føler os hjemme og gør ting, fordi det føles rigtigt for os og ikke fordi, andre forventer det af os. Der, hvor vi kan se verden og det den tilbyder os i et klart lys. 

Inde i os findes alle vores udviklingsressourcer, som f.eks. glæde, mod, frihed, tålmodighed, harmoni og livskraft, som vi bruger hele vejen gennem livet til at komme derhen i livet, hvor vi gerne vil være eller til at hjælpe os, når livet en gang i mellem kæntrer. 

Noget det første, mine kursister stifter bekendtskab med, et at mærke forskellen på at være i kontakt med sig selv og være ude af kontakt med sig selv - mærke hvad der sker i kroppen, i tankerne og med udtrykket. Det er forunderligt at opleve, hvor hurtigt denne bevidsthed kommer til kursisterne - også i det daglige - om, hvornår de er i balance og ubalance. At få denne bevidsthed er første skridt på vejen til at finde nye måder at handle på, når vi møder modstand eller falder tilbage i en gammel vane.

Åndedrættet er et godt "holdepunkt", når det handler om at finde tilbage til balancen - og det er ofte øvelser med udgangspunkt i åndedrættet, vi bruger til at "komme hjem" til os selv igen. Man kan sige at åndedrættet altid tager imod det, vi har brug for og giver slip på det, vi ikke har brug for mere. Uanset hvor meget i vildrede vi er, er åndedrættet der altid og det fungerer, så længe vi lever. 

Derudover arbejder vi med "vitaminindsprøjtninger" - en jævnlig kropslig kontakt til fornemmelsen af ord som f.eks. glæde, styrke, varme eller mod kan være en  håndsrækning til os selv og give os en fornemmelse af at vi indeholder meget mere, end vi måske lige tror. 

Find vejen hjem til dig selv - og til et liv i balance - med mindfulness - se hvad jeg tilbyder i min profil!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.