Slås du for kærligheden - så er der ikke så meget tid, til at gi´ kærlighed

Skrevet d. 1-9-2019 16:56:04 af Kirsten Øvlisen - Psykoterapeut, Parterapeut

Nogle gange savner vi mere anerkendelse, opmærksomhed, flere kys, at føle os som noget særligt og elsket af vores partner. 


Vi skruer ofte op for kritikken eller ned for den kærlige energi, når vi ikke føler os set og mødt. Og JA, når vi hæver stemmen med bebrejdelser, så bliver vi ihvertfald hørt - men sjældent hverken set eller mødt på den måde vi savner.


Er du og I fanget i en negativ spiral - så er der så meget vi kan gøre ved det - ved at forbedre jeres kommunikation og kontakten imellem jer. 


På en måde slås I for kærligheden - som sikkert allerede er der - men I har glemt nysgerrighed, omsorg, små ting der gør glad - et fast kærligt blik, et smil tværs gennem et lokale. Og mange snakke kommer til at handle om det dårlige parforhold istedet for at være omsorgfuldt nysgerrig på: hvordan går du egentlig og har det ?  


Prøv - på en måde, at blive din partners bedste ven - igen - i stedet for at være den, der kritiserer og bebrejder og "ikke får nok" af det ene eller det andet. 


På den måde passer du på det menneske, du holder af og derved næres kærligheden - på den anden måde passer du hverken på menneske eller kærlighed - eller dig selv for den sags skyld.


Synes du - det er så fastlåst, at det, jeg skriver, er at forlange for meget af dig - så er det præcis her en parterapeut har sin berettigelse - vi kan hjælpe med at passe på både mennesker og kærligheden indtil I selv kan igen.


Og tro mig - det er rejsen værd 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.