Passivitet - stressens bedste ven

Skrevet d. 19-7-2022 11:37:58 af Thomas Thørner - Be Change Life Coach, Business Mentor, Business coach

Umiddelbart lyder det selvmodsigende. Har man stress er den grundlæggende plan jo ofte at slappe af. Slappe af betyder dog ikke passivitet. 


Passivitet kan nemt gøre, at du kan lande i en offerrolle. Du føler dig simpelthen som offer for omstændighederne. Tanker som, der er noget galt med mig, uanset hvad jeg gør, går tingene galt, trænger sig på. 


Offermentaliteten hviler på 3 grundlæggende ting: 


❇️ Dårlige ting sker altid for mig 

 

❇️ Det er alle andres skyld, at min situation er, som den er 


❇️ Uanset hvad jeg gør, så vil situationen alligevel ikke ændre sig, så ingen grund til at forsøge


Når du forfalder til offerrollen, så afgiver du kontrollen. Du undlader at tage ansvar, og det gør, at stressen får fat for alvor.


Hvis du skal stressen til livs, er det på tide at flytte ud af kælderen og op på kvisten, hvor udsigten er markant bedre.


Det er DIT liv og DIT ansvar, hvordan det leves. Man har altid et valg, uanset andres hensigter og adfærd. Så første skridt ud af stress er, at du tager ansvar for situationen. At du erkender, at stress ikke alene handler om, at du har for meget om ørene. Stress handler i høj grad om dit mindset, og måden hvorpå du lever dit liv. Så selvom du som stressramt mangler energi og kampgejst, så er du nødt til at handle, for at få det godt igen.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.