Når livet går i stykker og man skal starte forfra...

Skrevet d. 12-8-2019 11:10:51 af Nicolas Dziegiel - Mentor, Børn og unge coach

I 27 år har jeg gået rundt i total forvirring, jeg havde gået rundt og taget alle mine omgivelsers tanker og følelser på mig, og opfattede dem som det var mine egne.


Hvem er jeg?


Da det 100% gik op for mig brød jeg totalt sammen, det var som at falde ned af et bjerg, som jeg troede at jeg havde besteget. Mit forhold til min daværende dejlige kæreste, min forståelse af hvad der betød noget og ikke mindst mit eget selvbillede krakelerede – alt sammen fordi jeg levede mit liv fra hovedet, der var ingen kontakt til kroppen (følelserne).

Jeg var taget på et detox retreat sammen med kæresten, turen skulle være en forsmag på alle de eventyr vi skulle opleve sammen – håbet var, at det netop var denne tur som skulle bringe os tættere sammen som mennesker. Alle drømmene gik hurtig fra at være drømme til en sand illusion. I takt med, at vi begge oplevede en stor udrensning både psykisk og mentalt, var der pludselig en øget bevidsthed om hvorfor jeg gik rundt og havde det dårligt. Min kæreste spurgte ind til “Jamen hvad føler du, jeg kan slet ikke mærke dig.” – der gik det op for mig, at jeg faktisk ikke vidste hvad det vil sige at føle – der var lukket for kontakten fra mit hoved til min krop og dermed også mine følelser…Mine følelser var gemt væk i en kasse med lås på…


Min kæreste foreslog mig at tage kontakt til en behandler (yogi), som underviste på retreatet, i håb om at han kunne hjælpe mig videre fra min gigantiske krise. Behandleren hed Thomas og kort sagt gik hans behandling ud på, at han arbejdede ud fra chakra-systemet. Under behandlingen lå jeg på en madras, og han spurgte ind til mit liv og hvad mit konkrete problem var? – hurtigt fandt han frem til årsagen. Mine følelser havde, på grund af ubehagelige oplevelser igennem min opvækst, gemt sig dybt nede i en kasse, hvor der var en stor hængelås på (billedsprog). Da låsen blev fjernet og kassen blev åbnet, var der ravnerock i hele mit væsen! Hele min krop vibrerede, jeg fik syre i benene, min t-shirt var til at vride af sved, mit bryst bevægede sig op ned, samtidig med at det føltes som om en djævel var på vej op igennem min hals. Thomas’ reaktion var “Ja, det er hvad man kan forvente, når man åbner op for en krop, som der ikke har været kontakt til i 27 år.”


Hjem til Danmark, og starte forfra på livet


Med et forhold i tynd tråd kom vi hjem til Danmark, og jeg besluttede at kontakte Thomas, for at høre om han ville være min mentor på den nye rejse i mod at finde tilbage til mig selv, og lære hvordan jeg kom i kontakt med min krop. Til min store glæde havde han både tid og lyst, vi aftalte et tre måneders forløb, med fokus på at finde ind til min EGEN krop. Med glæde kom der også sorg, min kæreste kunne ikke være en del af denne process, som jeg kørte ved siden af vores forhold. Det blev et rigtig hårdt farvel, hvor vi gav hinanden en krammer, en krammer som var fyldt med tårer og uforløst kærlighed. Den dag, var første dag i mit liv hvor jeg virkelig kom i kontakt med mine følelser, og det var på ingen måde til at bære, for jeg vidste slet ikke hvordan jeg skulle håndtere det på daværende tidspunkt.

Jeg husker tydeligt den dag, den sluttede nemlig hjemme på mine forældres sofa, hvor jeg bare lå og græd og græd. Det var et voldsomt og livgivende moment, fordi mine forældre aldrig havde set mig i den tilstand og det rørte dem selvfølgelig dybt.


En god ven er mere værd end guld


Mit forløb med Thomas havde rigtig meget fokus på meditation og yoga, og vigtigst af alt, bevidstheds arbejdet med hvorfor vi praktiserer som vi gør. En del af bevidstheds arbejdet gik ud på at skrive dagbog hver dag. Jeg skulle notere alt hvad jeg spiste, sengetider og hvor meget jeg var i min krop m.m. Alt sammen for at gøre mig klar over mine egne destruktive mønstre.

Jeg kom i kontakt med min tidligere roomie Stefan. Han havde lejet et værelse af mig et par år tidligere, og vi aftalte at mødes på Christiania for at vende livets store gåder. Han fortalte mig, at der var et ledigt værelse hos ham og at jeg var velkommen til at flytte ind.

Jeg flyttede mine ting fra København til Dalby, ca. en times kørsel. Pludselig kom jeg tilbage i mit rette element, jeg kom nemlig tæt på naturen og den friske luft – efter at have lagt min største passion mountainbike på hylden et års tid, var det nu muligt at komme ud og køre igen. Vi mediterede, cyklede, lavede yoga og en masse andre ting sammen. At Stefan er 6 år ældre end mig, gjorde også udslag på livserfaring, og hans syn på “det gode liv” harmonerede rigtig godt med de værdier jeg gerne vil bygge mit eget fundament på.


Jeg skylder mine nærmeste en kæmpe TAK


Jeg vil gerne takke Stefan og Thomas for alt den hjælp og kærlighed de har lagt i at hjælpe mig til et bedre liv. Det er langsomt begyndt at gå op for mig, hvor vigtig disse to mennesker har været for den positive udvikling jeg har oplevet over det sidste år. Selv de tider hvor jeg har været en røv, har de stået til rådighed og taget imod de frustrationer jeg oplevede på min rejse.

Derudover vil jeg gerne takke mine forældre, bonus mor, søskende og ikke mindst min daværende kæreste for at gøre mig opmærksom på, at der var en løs forbindelse i mig. Jeg elsker jer alle sammen, og er dybt taknemmelig for at I er en del af mit liv.

Kh Nicolas


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.