Mindful living hjælper dig, når livet gør ondt

Skrevet d. 11-8-2016 18:25:37 af Ida Tangsgaard Jensen - Psykoterapeut, Sandplayterapeut, Mindfulness instruktør, Stressterapeut

Kort før sommerferie talte jeg med en kvinde, som for ca. 5 år siden deltog i mit kursus omkring mindfulness.

Hun fortalte, at kurset  hjalp hende gennem en meget vanskelig tid i hendes liv. Hendes mand var alvorlig syg og hun kunne slet ikke overskue, hvordan hun skulle klare det.

Hun sagde, at de redskaber hun fik på kurset, virkelig havde gjort en forskel for hende, og nu havde hun lyst til at få kurset genopfrisket.

Både mine egne erfaringer med mindfulness, når livet har været svært og historier som ovenstående, giver mig en stor glæde ved at lave kurserne.
 

Skal du være i krise eller stresset for at have gavn af kurset?

Nej du behøver dog hverken være i krise, stresset eller andet for at kunne have gavn af kurset.

Jeg bruger selv redskaberne hele tiden og oplever, de hjælper mig til, at jeg undgår at komme i krise, blive stresset mv., fordi jeg nu er opmærksom på mine tanker og hvad min krop fortæller mig.

Så sent som i aftes havde jeg besøg af min mor, som henkastet kom med en bemærkning, som tidligere ville have trigget min følelse af mindreværd. Det skal nævnes at min kærlige mor slet ikke var klar over, at det hun fortalte, kunne påvirke mig.

Jeg mærkede stadig kort følelsen, men ved at være opmærksom på hvilke tanker der skabte denne følelse, kunne jeg hurtigt ændre på mine tanker og komme videre. Tidligere ville jeg kunne have brugt flere dage på at føle mig dårligt tilpas.


 

Bliver du trigget af små uskyldige bemærkninger?

Det er tit det som sker, et menneske siger noget og de er slet ikke klar over, at det trigger noget i dig.

De kommer helt uforskyldt til at sige noget, som gør, du mærker nogle ubehagelige følelser, som slet ikke har noget med nutiden at gøre. Det handler om ting fra din fortid.

For det meste har de har slet ikke til hensigt at gøre dig ondt.

Det kan også være mere alvorligt, som kvinden ovenfor, der er i krise, på grund af sygdom i familien, eller du kan føle sig presset og stresset.

Du kan at lære er, at blive mere nærværende og bevidst om:
 • Dine tanker og hvordan disse påvirker dig
 • Hvordan du kan bruge dine følelser som vejviser
 • At lytte til hvad din krop fortæller dig

Det er alle ting, som kan være med til at gøre en forskel for dig. 


Hvad er det, som gør en forskel for dig

Det at du begynder at blive et vidne til dine tanker og følelser, gør en kæmpe forskel. Allerede her sker der det, at de ting du oplever som svære, bliver lettere at håndtere.

Hvis du er som de fleste, oplever du ind imellem, at blive såret, ked af det, miste din energi eller lignende, uden helt at forstå det.

Det at træne i at være mere bevidst og nærværende i din dagligdag, hjælper dig til bedre at takle og ændre disse situationer.

Det er noget af det, som du har mulighed for at lære på kurset i mindful living

De redskaber du får, kan hjælpe dig til

 • Mere ro
 • Få det bedre med dine relationer
 • Større selvværd

På kurset vil du blive præsenteret for:

 • Lette yogaøvelser
 • Åndedrætsøvelser
 • Meditationsøvelse og afspændingsøvelser
 • Positiv tankegang
 • Hvordan du kan vende dine kriser og udfordringer til visdom.

Kurset i mindful living bygger på de erfaringer jeg har gjort mig gennem de sidste 25 år indenfor mindfulness, NLP, spiritualitet mv.

Se mere i oversigten hvornår næste kursus løber af staben.


 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.