Livet må forstås baglæns, men leves forlæns

Skrevet d. 17-8-2019 16:16:42 af Lone Lyngbye - Coach, Mentor

Vi mennesker vil gerne forstå. Det er helt naturligt. Men vi har også brug for erfaringer for at forstå. Måske var det Kierkegaards tanker bag de berømte ord.

Uanset hvad han mente, så synes jeg, at det er vigtigt at huske at trække på vores erfaringer og lære af dem – både de gode og de mindre gode. Når vi gør det, så forbedrer vi os hele tiden og bidrager lidt mere til vores omgivelser. Og her tænker jeg hele vejen rundt – på jobbet, i fritiden, i naturen og så videre.

I dag har vi så meget mere mulighed for at trække på andres erfaringer end tidligere. Det sker blandt andet i kraft af den teknologi, vi har til rådighed.

Tænk en generation eller to tilbage; da fik man ikke input via diverse digitale kanaler. Det enkelte menneske havde derfor mere eller mindre kun sine egne og sine nærmeste omgivelsers erfaringer at trække på. Men det gjorde måske, at de havde lettere ved at mærke, hvad der var det rigtige?

Det var kun de få forundt at rejse ud i verden. Og man kom ikke til den anden ende af jorden på et døgn. Nej, det tog uger.

Vi får så mange input, at vi har svært ved at mærke os selv

Kunsten i dag er at mærke sig selv og adskille sine egne ønsker og behov fra alle de input der kommer udefra.

I min coaching taler jeg ofte med mennesker, som netop har så svært ved at finde det, som er det rigtige for dem. Blandt andet fordi de hele tiden får input alle steder fra. 

Men når de kommer ind til kernen og finder deres egne værdier, sker der så meget godt. Det giver mig stor glæde, når jeg hjælper andre med at finde deres rette vej. Det er så mit rette element, jeg har fundet. Men det har jeg sandelig også være længe om…….

Husk at tænke over, om du er på rette vej – og følger DINE EGNE ønsker og drømme og ikke bare følger strømmen. Det gælder både på jobbet og i privatlivet.

Det er netop det, som gør at du LEVER livet og ikke bare lever efter andres input. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.