Hvorfor gå i parterapi?

Skrevet d. 19-10-2021 13:58:24 af Karina Jørgensen - Coach, Terapeut, Parterapeut, Sexolog, Mindfulness instruktør, Selvværdscoach

Hvilken forskel kan parterapi gøre?

En vigtig ting at sige er, at der desværre ikke findes en magisk formel, som kan redde alle forhold. Men rigtig mange forhold kan reddes med den rette hjælp i tide.


For at få gode odds kræver det ærlighed fra alle involverede parter. Hvis jeg som parterapeut ikke kender til de rigtige omstændigheder, er det langt sværere for mig at hjælpe jer. Ligesom det også vil gøre hele processen svær, hvis vi ikke kan tale ærligt om det, der giver problemer. I øvrigt er netop ærlighed mellem jer i det daglige det bedste fundament for et godt og stærkt forhold.

Og når I begge siger oprigtigt ja til parterapi, evt. både sammen og hver for sig, øger I chancerne markant for at undgå et brud.


Parterapi kan hjælpe til at løse konflikter, før de vokser sig uoverskueligt store, eller før de gør uoprettelig skade på parforholdet. Parterapi kan hjælpe med at styrke parforholdet ved, at jeg som neutral og faglig person rådgiver med konkrete værktøjer og teknikker.


At gå i parterapi kan:

Styrke tilliden mellem jer – også hvis den har lidt skade i form af fx utroskab.

Sætte spot på det, der skal til for at undgå et muligt brud.

Hjælpe med at genskabe tiltrækningen mellem jer.

Give en bedre kommunikation mellem jer.

Finde nye løsninger på jeres hidtidige aftaler, der ikke virker.

Skabe balance i et skævt magtforhold.

Styrke jeres individuelle billede af jer hver især og sammen.

Og det kan medvirke til at genfinde den kærlighed, der oprindeligt var mellem jer. 

Jeg kan hjælpe med parterapi, næsten uanset hvilke udfordringer og baggrunde I kommer med. I kan få parterapi enten ved fysisk fremmøde eller online parterapi, hvis det passer bedre i en travl hverdag. Det kan hjælpe jer til at blive bedre til at møde de udfordringer, der er forbundet med at være i et parforhold.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.