Hvorfor er jeg altid stresset, angst eller deprimeret?

Skrevet d. 29-12-2021 10:07:23 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

Hvorfor er jeg altid stresset, angst eller deprimeret?

Hvem er jeg og hvad er mine følelser?

Book en gratis forsamtale hos mig lige nu.


For at træerne kan springe ud om foråret, er vejret nødt til at blive varmere. For at bladene kan falde af træerne, er det nødt til at blive koldere. For at vand kan fryse etc. Jeg tror godt du forstår det :) Det handler om, at der fra naturens side, er kriterier der skal opfyldes for, at noget bestemt kan ske.


Det betyder, at ting ikke sker tilfældigt. Men når der findes et miljø som stemmer overens med et specifikt resultat, så bliver det opfyldt. Det princip sker ikke kun udenfor dig. Det sker også inden i! Dvs. inden i dig, lever du i konstant relation til naturen. Du ejer ikke kærlighed eller andre følelser, de kommer på besøg når kriterierne for dem er opfyldt, altså når dit indre miljø tillader det.


Man er ikke sine være følelser, man bor vitterligt i det miljø man har skabt inden i, og der kommer følelser etc. på besøg der.


Vi er bare aldrig blevet lært, hvad kriterierne er. Vi har aldrig fået at vide, hvad der skal til for at kærlighed kan blomstre inden i. Vi er blevet fortalt stolpe op og stolpe ned omkring, hvordan vores omgivelser ændrer sig, men aldrig om, hvordan man ændrer sit indre. Det er problematisk, fordi man så ender med at tro, at ting blot sker mod/for en, men at man ikke har noget at skulle sige, når virkeligheden er, at man har skabt sit eget indre miljø og der så bare kommer besøg tilsvarende det miljø man har skabt.


Der hvor det kan blive svært, er at vi skaber vores egen ideer, fordi vi så får en eller anden form for kontrol. Men det er bare ideer, og de stemmer sjældent overens med virkeligheden. Det er et problem af flere grunde. Den ene er, at vi nogle gange har ideer om, hvad der skal til for at vi kan føle os elsket eller for, at vi kan give kærlighed, men det vi giver findes måske slet ikke i det øjeblik. Så ender vi med at give vores version af fx kærlighed, men det er ikke hvad kærlighed i virkeligheden er.


Kan du se, hvilket rod der ender med at være?

- Man tror man kan styre sine følelser, man tror endda man er følelserne.

- Man er ikke opmærksom på sit indre miljø, eller hvordan man skaber det.

- Man tror at en følelse er noget, hvor det i virkeligheden er noget helt andet.


Jeg ser frem til at høre mere fra dig, book en gratis samtale hos mig lige nu.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.