Hvem eller hvad bestemmer din værdi?

Skrevet d. 5-9-2019 11:30:14 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Denne gang skal det handle om stole.....

Og hvorfor nu det? Fordi nogle gange tror vi, at det er de ting, vi har omkring os, der bestemmer om vi er noget værd. 

Jeg kom i tanke om en sjov historie (det er det i hvert fald nu, hvor jeg kigger tilbage) da jeg startede op som selvstændig. Det var en spændende proces - ikke mindst med at indrette mit terapi/kursus lokale. Undervejs skulle jeg også vælge hvilke stole, jeg ville have - det gav anledning til virkelig mange tanker, for jeg skulle jo vælge de rigtige!
Skulle det være kurvestole eller mere praktiske stole, som kunne stables? Skulle de være hvide eller blå eller i træ eller......

Jeg blev mere og mere urolig for lige pludselig var det som om at min succes som selvstændig afhang af hvilke stole, jeg valgte! Det var valget af stole, der afgjorde om jeg var noget værd som terapeut og mindfulness instruktør.

Tankerne kørte rundt i hovedet på mig og jo flere velemente råd jeg fik, jo værre blev det! 

Jeg var i den grad styret af mine tanker (og mit sind) og de slørede min evne til at se klart og gjorde mig anspændt, usikker og ved siden af mig selv. Og når vi er i den tilstand kan det være rigtig svært at tænke klart....

Eckhardt Tolle skriver omkring travle tanker: Identifikation med sindet skaber et uigennemsigtigt slør af begreber, etiketter, billeder, ord, domme og definitioner, der blokerer for ethvert sandt forhold. Dette slør kommer mellem dig og dit selv, mellem dig og dine medmennesker, mellem dig og naturen og mellem dig og Gud. (fra Nuets Kraft)

Da jeg fik sat tankerne på stand-by ved hjælp af meditation/mindfulness, kunne jeg se at det overhovedet ingen betydning havde hvilke stole, jeg valgte.
Det har betydning, hvem jeg er og at jeg har mit hjerte og nærvær med i det, jeg gør. 

Det er ikke det, du har omkring dig, der siger noget om, hvem du er som menneske og hvad du er god til. Når du slipper tanker og forestillinger om hvad det perfekte er, kan du se dig selv klart og det giver en indre ro og hvilen i sig selv - ja fordi du er god nok, som den du er!
 
Med mindfulness får du redskaber til at sætte tankerne på stand-by, og finde ro til at se både dig - og hvad du kan - i et klart lys.

Få redskaber til at se både dig selv, dine kompetencer og din omverden, som det er! Se mere hvad jeg tilbyder under profilen.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.