Er du vigtig eller ej?

Skrevet d. 2-5-2021 23:15:07 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

DU ER VIGTIG! Men ubetydelig...


Først vil jeg sige, at det her handler ikke om de mennesker der er i dit liv. Om du er elsket af dem, eller hvad de synes om dig. Jeg er sikker på de elsker dig, og at du betyder meget. Men nogle gange kan det miste betydning for os, og så føler vi os utaknemmelige.


Det her handler om dig, og din plads her i verden!


Jeg hørte engang en klient sige at: "kirkegården er fyldt med vigtige mennesker". Det betyder, at det alle forsvandt og verden gik videre, og vi kender ikke til nogen af dem. Din plads her i universet, er sådan at du ikke engang er på størrelse med et sandkorn i det store billede, og jeg tror på, at vi mærker det. Det er ikke sikkert vi tænker over det, men vi mærker, hvor ubetydelige er. Og den følelse der følger med kan være overvældende og vi kan føle os alene og ensomme pga den her sandhed.


Hvorfor siger jeg overhovedet noget, der ikke er rart, og beder dig tage stilling til det?


Det gør jeg, fordi jeg tror på du bliver tvunget når du er 40+ og så kalder vi det bare en midtvejskrise, affære, karriereskift eller skilsmisse. Hvis du slipper for det, fordi du læser den her blog og begynder ned af en ny vej, så er jeg glad. 


Løsningen her er at kunne acceptere det her. Acceptere, at du til tider bliver overvældet over livets størrelse, og så begynder du at kunne være i det, navigere anderledes i stedet for bare at reagere på en følelse, du knap er bevidst om.


Hvis du er nysgerrig på, hvordan det er at få hjælp, hvor du bliver forstået på en måde, der er svært at sætte ord på, så ræk ud!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.