Hvornår er skilsmisse det rigtige - er "Lykke-strategien" urealistisk?

Skrevet d. 4-10-2020 11:45:16 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Kriser får dig til at spørge dig selv…

"Hvorfor forbliver jeg i dette forhold, som jeg ikke mener fungerer?'”

Hvorvidt et par går fra hinanden eller ej, er deres valg. Men vær skarp på de grunde, du mener der er til at forlade dit forhold eller ægteskab.

Her er 4 hyppige grunde, er ét af dem dine?

Hvis du er på vej til at træffe en beslutning, så vær sikker på, at du ikke gør det ud fra nedenstående 4 ’forkerte’ grunde? Begynd i stedet at genoverveje det eller endnu bedre, få hjælp.

Det er kun godt, tiden bliver mere kostbar.

Faktisk er kriser det perfekte tidspunkt til at gøre noget ved et mangelfuldt forhold. Mange begynder at revidere, hvordan de vil tilbringe resten af deres liv.

Og vil du høre det skøreste?

(Dét som mange godt ved inderst inde…)

Det er ikke din partners opgave at gøre dig lykkelig!

Få her de værste grunde til den misforståelse.

Værste grunde til at få en skilsmisse:

Årsag 1: Han eller hun gør mig ikke længere lykkelig”

Denne hører jeg oftest fra kvinder. Forestillingen om, at ægteskabet formodes at udfylde din sjæl, og hvis ikke, skal du på jagt efter at finde dig selv. En kvinde fortalte, at hun vil skilles fra sin mand, fordi han valgte at se fodbold lørdag i stedet for at tilbringe HVER lørdag med hende. Det er ikke din mands job at ”gøre” dig lykkelig .

Det er dit ansvar fuldstændigt, og det første skridt i at gøre det er at give ham hans lørdag eftermiddags fodbold. Et par timer væk fra ægteskabet, vil kun få ham til at nyde jeres forhold. Fordi han får en tilfredshedsfølelse inden i. og du får mulighed for at fordybe dig i dit.

Årsag 2 Han eller hun...:"Vil aldrig have sex!"

Jeg forstår den angst, der følger med et forhold med sjælden. Bekymring for afvisning, ikke være god nok og alle de tanker det forårsager, aktiverer ofte angst. Men de fleste mænd og kvinder, der klager over en partner, der ikke ønsker sex, har urealistiske forventninger til, hvor ofte de skal have sex. Hvis du har sex en gang om ugen, lever du ikke i et sexløst forhold.

Det er mere sandsynligt, du lever med en træt partner. Hvis din partner har job, børn og et hjem der skal køre, er problemet ikke en mangel på lyst til sex.

Problemet er træthed og en libido, der drænes. Sex er den sidste ting på listen over ting, der skal gøres.

Hvis du vil have mere sex, skal du give en hjælpende hånd med børnene og omkring huset. Arbejd på en løsning på problemet. Og en del af arbejdet med en løsning er at identificere din egen adfærd. For sex vil altid være en vigtig del af et forhold. Det bliver der ikke ændret på, med en ny partner

Hvis du virkelig ønsker at være lykkelig i dit ægteskab, skal du ikke binde din lykke til, om din mand gør dig til hovedfokus i hans liv eller ej. 

Årsag 3: Du er træt af forholdet!

Kedsomhed er ikke en grund til at skilles.

Det er en mulighed for at udvikle og opfinde sjove og interessante ting at gøre sammen.

Alt i livet kan blive kedeligt, når vi holder op med at gøre noget for at holde det interessant. Diskuter med din ægtefælle, hvordan du har det. Lav en liste over ting, I kan gøre sammen. Ligesom med lykken, der skal plejes og har sit eget liv, er ægteskabet ikke en lang fest.

Hvis du keder dig, led efter et nyt eventyr i dit liv. Find en ny hobby, en, som du kan inkludere din ægtefælle i og tage ansvar for at tilføre nyt liv.

Årsag 4: I er vokset fra hinanden.

Dette er en normal forekomst i de fleste forhold. Med livet og alt det, der følger med det, ville jeg blive overrasket, hvis de fleste par ikke følte, at de var vokset fra hinanden eller føler sig løsrevet fra hinanden på et tidspunkt. Føj børn til blandingen, og hvem har tid til at fokusere på deres egne behov, hvad så også deres ægtefælles behov og følelser?

Der er en enkel løsning på dette problem: Find mere tid til hinanden!

Jongler med tidsplanerne: Læg børnene i seng tidligt, eller skaf en babysitter en gang to gange om måneden, så du kan komme ud af huset sammen. Foretag nogle justeringer af din livsstil, der giver dig og din partner tid sammen for at oprette forbindelse igen følelsesmæssigt. Jeres forhold er vigtigere end lange to-do-lister.

Mange bliver lettede over, at de ikke behøver at ændre på en masse.

Eller udskifte partneren.

Eller lige skal vente til børne er blevet store - med at få det bedre.

Eller at hele problemet er din partner, der ikke påskønner dig nok, ikke vil være sammen med dig lørdage frem for søndage.

Heldigvis behøver du ikke en eneste af de ting. Og det kan gå i gang med det samme.

Du behøver bare at bruge lykke-strategien.

Har du besvaret de 4 spørgsmål?

Hvis du, eller I, har brug for hjælp til at justere nogle ting. Og finde ud af... hvad der i virkeligheden er i vejen.

Så gør det med det samme. Værdien af hjælpen, kan spare dig for de mange tusinde kroner en skilsmisse koster. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.