Bider du vreden i dig eller kommer den ud mellem sidebenene ?

Skrevet d. 17-11-2019 20:20:26 af Laila Baltser - Psykoterapeut, Stressterapeut, Parterapeut, Supervisor, Mentor

Kære du ...

Mange ved simpelthen ikke at vores trivsel afhænger af hvordan vi håndtere vreden. Og dog ved vi jo noget eller har en fornemmelse af hvad der er godt og skidt.

Typisk har vi lært at vi skal bide en masse i os eller at vi bare skal sige frit og reagere som vi nu har det, eller lige liste en spydig kommentar ud fra sidebenene. Ingen af delene gør os i virkeligheden rigtig glade. Det er fordi frygten blander sig for meget og laver misk - mask i det hele. Og nu vil jeg ikke fortælle dig, at du skal skippe din frygt !

For den skal vi bruge når der virkelig er grund til at være bange. Men det er altså kun når vi er truet på liv og død vi behøver den. Da vi oftest ikke er truet på liv og død er det da temmelig skørt at vi alligvel reagere med at vende vreden indad eller ud mod nogen andre, ja oftest dem vi esker højt. Men vi gør det trods alt rigtig ofte alligevel.

SHIT HAPPENS ! Konsekvenserne for at undgå at mærke vreden er mange og en af dem er, at vi nemt kommer til at sidde fast i frygten og da vi heller ikke kan li den, så frygter vi faktisk hele palletten af det der gør os til levende mennesker.

"Laila hvorfor går du altid op i det der med vrede og frygt, kan vi ikke snart komme videre" tænker du måske nu. Jamen hvis du hænger fast, så får du ikke kontakt til det der virkelig gør dig glad og tilfreds og det er altså ikke noget tresserbavl, jeg ved hvad jeg snakker om. Jeg har været igennem hele møllen flere gange.

Det har taget lang tid for mig at nå hertil hvor jeg er, men det behøver det ikke for dig. FORDI ... Jeg ved hvad der skal til for at du tør deale med din frygt, så du kan finde ind i de kræfter du skal bruge til at turde sige hvad du gerne vil ha, så du ikke behøver udslette den du er, med alle dine unikke muligheder. Så ingen behøver tryne dig for den du gerne vil være.

Hvad er meningen så da ? Meningen er, at vi skal være glade, vitale, lidenskabelige, kraftfulde kærlige, ægte mennesker, der skal kunne stå ved det vi tror på og acceptere at andre kan ha det anderledes. Fordi, inde bag frygten og vreden ... ligger ægtheden gemt og den er varm og god og alle vil ha den.

Selvfølgelig skal vi reagere med flugt, frys eller kamp når vi har en farlig løve i rumpen. Men ærligt talt ! hvor tit har du haft det ? Det lyder på en gang både indviklet og for nemt Laila. tænker du måske nu ? Ja det er det også og det er muligt at lære. Mange har lært det fordi de turde.

***

Mit online forløb giver dig det skub i den retning hvor du ved hvem du ønsker at være på ægte vis, hvad du skal gøre for at få det du drømmer om og hvordan du bliver både mere lydhør overfor dig selv og dem du elsker. Det hele handler om at kende signalerne tage skridet og i første omgang mod din frygt, så den ikke løber af med dig.

Kærlig hilsen Laila Baltser psykoterapeut i Aabenraa

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.