Vejen til dit hjerte <3

Skrevet d. 1-4-2015 08:59:07 af Laila Baltser - Psykoterapeut, Stressterapeut, Parterapeut, Supervisor, Mentor

Vejen til dit hjerte ser umiddelbart ikke ud til at være så lang, når man ser på kroppen rent fysisk. Alligevel følger rigtig mange mennesker en hel anden vej, end hen mod hjertet.

Vi lever i en kultur hvor vi skal være effektive og hele tiden følge med, for at kunne leve op til de krav der bliver stillet til os. Det er en af grundene til at vi ofte glemmer os selv i travlheden og hverdagen; vi er simpelthen kodet til at skulle få vores liv til at fungere sådan, at vi ofte lægger alting ind i rammer og planlægning for netop at kunne overskue, bevare overblikket og følge med. Det er lige præcis her vi ikke mærker os selv, for hvad med hjertet, følelserne og behovene som ikke kan skemalægges, for de går jo deres egne veje og behøver opmærksomhed og pleje, for at vi kan mærke tilfredshed.

Alt dette har for nogle store konsekvenser og kan ende med sygemelding fra arbejdspladsen, stress reaktioner, depressioner og øget angsttilstande. Når vi er belastet prøver vi på at overleve på forskellige måder, det er en helt naturlig reaktion, men overlevelse er ikke nok til at blive helt tilfreds. Derfor må vi have hjælp til det der er vanskeligt, nemlig at nå hen til hjertet og følelserne som fortæller os hvad vi har brug for.

 

Hvis du får lyst at vide mere eller få hjælp til at mærke dig selv, så du kan tage stilling til hvad der er godt for dig, kan du kontakte mig på telefon eller mail. Se under kontakt Laila Baltser

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.