Træffer du negative eller positive valg?

Skrevet d. 8-7-2019 21:38:44 af Ida Tangsgaard Jensen - Psykoterapeut, Sandplayterapeut, Mindfulness instruktør, Stressterapeut


Træffer du negative valg for dig selv?

Når du mangler energi og overskud, hvad gør du så for at ændre på dette?

Jeg så forleden udsendelsen med lægen flytter ind, hvor en kvinde der havde en travl hverdag, havde bedt om hjælp. Hun vejede for meget og var konstant træt. En situation som mange kender, måske er det dig? Du behøver dog ikke komme helt så langt ud.

Når hun var nået der til, var du fordi hun i dagligdagen træf nogle dårlige valg for sig selv. Når hun følte sig træt, spiste hun kager og slik og kom ind i en negativ cirkel, som hele tiden forværrede hendes energi og overskud.
 

Begynd at træffe positive valg for dig selv

Jeg ved, du tænker, at det kan jeg da sagtens sige, og det er jo rigtigt. Når jeg alligevel tillader mig det, er det fordi jeg selv har været der, hvor energien og overskuddet var på nulpunktet.

Jeg begyndte derfor at undersøge, hvad jeg kunne gøre for at bevare min energi og overskud.

I en periode arbejdede jeg 80 km fra hvor jeg boede, og når jeg kom hjem, var jeg totalt udmattet.

Jeg eksperimenterede med at sætte mig i en stol for lige at få fornyet energi, men jeg var stadig træt.

Andre dage valgte jeg at gå en tur på 1/2 time, og når jeg kom hjem derfra havde jeg fået fornyet overskud og energi. Det at være i naturen og samtidig få gang i kroppen ved at bevæge mig, gjorde underværker. Senere lærte jeg, hvordan en mindful gåtur hjælper mig endnu mere.

Gør en gåtur så hele forskellen? For mig gjorde den det nogle dage, andre gange er det noget andet, jeg har brug for.
 


Det er de små ting, som gør en forskel

Nu har jeg skrevet om negative og positive valg.

Hvis du gerne vil træffe flere positive valg i din er hverdag, er et godt sted at starte, at spørge dig selv i dagligdagen, når du lyst til kagen eller andet, om det er et negativt eller et positivt valg.

Hvis dit indre svar er, at det er et negativt valg, så spørg dig selv: Hvad kan et positivt valg være?
 

Nogle af de positive valg, jeg tilvælger i daglig dagen er:


  • Mindful gåture
  • Meditation
  • Sidde og kikke ud af vinduet og lave ingenting
  • Starte min morgen med grønsagssmoothie
  • Søvn
  • Tænke positivt
  • Søge hjælp

Jeg elsker chokolade og jeg spiser chokolade hver dag, men vælger at tage et stykke mørk chokolade med chilli, som jeg spiser mindfuldt og nyder i fulde drag.

Nogle gange skal du afprøve forskellige ting, for at finde ud af, hvad der er positive valg for dig

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.