Hvilke fordele er der ved online terapi?

Skrevet d. 22-4-2021 15:40:50 af Katrine Kristiansen - Psykolog

  • Fleksibilitet

Med online terapi har du mulighed for at booke en terapisession, når det passer ind i dit liv. Du skal derfor ikke planlægge dit liv efter, hvilke åbningstider en psykolog har. Med online terapi kan du ofte booke en terapisession om formiddagen, eftermiddagen eller om aftenen på hverdage samt i weekenden. 


  • Billigere end i en psykologpraksis

Psykologer der kun har online terapi har sandsynligvis færre omkostninger, såsom leje til deres psykologpraksis.Online psykologer kan derfor ofte tilbyde overkommelige priser, hvilket særligt kan være en fordel, hvis man ikke er dækket af en sundhedsforsikring.


  • Mere behageligt at sidde derhjemme i trygge velkendte omgivelser

For mange mennesker kan det føles mere behageligt at sidde i sit eget hjem, hvorfor man derfor kan føle sig mere tryg ved at åbne op omkring sine personlige problemer, end man ville i en psykologpraksis.


  • Let tilgængeligt

At skulle køre langt og tage lang tid ud af en travl tidsplan for at gå i terapi kan være en byrde for mange mennesker, der har brug for hjælp. Hvis du har en pålidelig internetadgang, giver online terapi dig relativt hurtig og nem adgang til behandling, som ellers måske ikke var let tilgængeligt i det område, hvor du bor.


  • Tilgængelighed for mennesker der har svært ved at forlade deres hjem

Online terapi giver adgang til personer, der er handicappede eller har svært ved at forlade deres hjem af enten fysiske eller psykiske årsager.


  • Online sessioner kan være lige så dybe og meningsfulde

En nylig undersøgelse, der sammenlignede effektiviteten af online terapi med ansigt til ansigt terapi, har vist, at online-sessionerne havde lige så signifikant en følelsesmæssig indvirkning på klienter. De fandt også, at forholdet mellem psykologen og klienten var lige stærkt i begge situationer.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.