Har kærligheden trange kår?

Skrevet d. 15-11-2020 19:42:23 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Løsningen kan være enkel, når det kommer til hemmeligheden bag at trives i stedet for at kæmpe i et forhold.

Når kvinder fortæller mig, at de er gået fra at tænke "han var den eneste ene", mens de ignorerede det ene røde flag efter det andet, til at tage deres undren alvorlig den første gang,

så tænker jeg, at de har taget et kæmpe skridt.

Hvad der gør mig mest overrasket, er, når det sker på få minutter.

Lad mig uddybe, hvad jeg mener med det Før jeg startede sessionen med hende, lad os kalde hende Maj var hun meget urolig og nervøs. Alligevel anbefalede jeg hende – ved start af vores 4. session - at tillade at være i kontakt med sig selv, inden hun fik fokus på vores relation.

De næste minutter kæmpede hun med at være i kontakt med sig selv.

Blot det at have den sansemæssige opmærksomhed på kroppen (ondt i maven, trykken for brystet, anspændte kæberm.m.) og at være opmærksom på, eventuelle opståede følelser var en udfordring.

Usikkerheden omhandlede tvivl om, hvad forventer ’andre’ af mig. Det viste sig, at jeg uforvarende havde ramt hendes grundtema.

Vi begyndte sammen at udforske hemmeligheden bag dette.

Vi talte om en bestemt situation på arbejdspladsen, der gjorde hende urolig, og igen opfordrede jeg hende til at være opmærksom på, hvad der skete i hende, fx krop og følelser. Den bagvedliggende grund var at give hende muligheden for at afstresse nervesystemet.

Efter et par minutter udbrød hun: "Jeg er så afslappet."

Vi snakkede lidt videre, indtil hun udbryder: ”Jeg har det så godt.”

Vi forsætter igen med stilhed iblandet med oplysende snak.

Overrasket siger hun ”Jeg er ikke genert mere.”

Sikke rejse hun længe nærmest havde dirigeret den

Hvis ikke du er afslappet i dit parforhold, så er det svært virkelig at trives og du kan opleve det som om, du er nødt til at kæmpe for din egen ’sikkerhed’. Det gør det svært at trives i relationen.

Tilbage til Maj… nu er hun klar til at gå efter sit ønske om at have mere kærlighed i livet.

Nu ved hun både fra egen erfaring og på et kropsligt plan, hvordan hun kan gå fra at kæmpe med generthed til at trives. Ligesom hun er klar til at holde fast i sige selv, uden ubehag … 

Læs mere om: Parforhold

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.