Er du lige kommet hjem fra ferie? – gik den som forventet? – eller orker du bare ikke mere

Skrevet d. 9-7-2019 12:20:36 af Vagn Kirkeskov - Coach, Kropspsykoterapeut, Parterapeut, Psykoterapeut, Stressterapeut

Sol, sommer, varme og hinanden – måske i flere uger! En ferie helt alene i tosomhed eller sammen med børnene, familien eller vennerne…
Lige det du har set frem til hele foråret uden jobbets problemer og dagligdagens trængsler. Bare slappe af og nyde hinanden og de fælles oplevelser…


Fik I snakket om, hvordan jeres sommerferie gik sidste år, og hvad der skulle være anderledes denne gang? 

Total afslapning? Opblomstring af kærligheden og intimiteten så I kunne genfinde hinanden? Tid til at være jer to – alene sammen? Og få snakket sammen om det, som er jeres fælles liv? Og jeres drømme om fremtiden? Om det der virkelig har betydning? Og hvad der er ligegyldigt, irriterende, eller ødelæggende for jer og jeres familie? Fik I også tid til at være alene for jer selv med jeres egne følelser og tanker?


Er I afklaret med hinanden? - når hverdagen starter igen…
Når jeg stiller det sidste spørgsmål, er det fordi skilsmissestatistikken viser, at når sommerferien er slut og dagligdagen er tilbage, stiger antallet af henvendelser til advokaterne vedr. separation eller skilsmisse. Måske fordi den fælles ferie ikke kunne rette op på de begyndende problemer, men tværtimod gjorde dem tydeligere.


Men - når begge parter først har valgt hver deres advokat, så er der trukket en streg i sandet, og så er det ofte for sent at finde den gode tone.


Min erfaring med klienter er, at ingen skilsmisser er lykkelige – men det kan være en lykke at blive skilt!


Det kræver dog et forarbejde, hvor luften renses så begge parter kan indgå nogle aftaler, så de kan skilles på en mere hensigtsmæssig måde uden trusler og åbenlyst uvenskab.


Er du i tvivl om skilsmisse er det rigtige?
Er der tvivl, er der også muligheder for forskellige løsninger.
Individuel terapi kan hjælpe dig, til at få øget selvindsigt og større forståelse af din forskellighed i forhold til din partner. Du vil gennem terapien kunne arbejde med dig selv og dine forventninger, antagelser og ikke mindst dine ønsker om hvordan du vil leve dit liv, så du bliver mere afklaret med dine følelser og konkrete muligheder.


Parterapi kan hjælpe dig og din partner med at rydde op i problemerne, så I kan genstarte jeres forhold – eller skilles som venner eller fælles forældre med hver sin adresse.


Mange sommerhilsener
Vagn Kirkeskov

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.