Er du bange for hvad andre tænker om dig?

Skrevet d. 26-2-2020 16:05:20 af Charlotta Holm - Psykoterapeut MPF, Coach, Stresscoach

Føler du dig overbevist om at andre taler dårligt om dig eller ikke kan lide dig?


Er du nervøs for at komme til korte eller dumme dig i forskellige situationer? Er det nogle af de ting du går rundt og tænker på rigtigt meget? I så fald er du ikke alene! Tanker som dem her, er ikke unormale. De fleste mennesker har dem. Problemet er, hvis de fylder for meget for dig.

Her kommer nogle tip til hvad du kan gøre når angsten for hvad andre tænker virker destruktivt:

1. Tale med nogen du har tillid til. Det er så vigtigt, at du ikke går rundt og dvæler ved den her type tækning alene.

2. Søg information om social angst / socialfobi. Det kan være hjælpsomt at lære lidt om angst og at den i sig selv "kun" er en overlevelsesmekanisme som "bare" prøver at beskytte os.

3. Øve dig i, at distancere dig en smule til det du tænker. Se om du kan lade dine ængstlige tanker være, uden at dvæle ved dem.

4. Prøv at fokusere på, hvad det foregår her og nu - i modsætning til, at være opslugt af dine tanker om hvad andre tænker om dig.

5. Få hjælp af en terapeut. Det er ikke altid let at selv komme af med sin angst. Heldigvis findes det masse god hjælp at hente. 

Jeg har akuttider og stå klar til at hjælpe dig med at komme af med din angst!

Kærlig hilsen

Charlotta Holm

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.