Ensomhed

Skrevet d. 29-5-2022 11:15:01 af Thomas Thørner - Be Change Life Coach, Business Mentor, Business coach

Går du og føler dig ensom? Så er du ikke alene. Mange tror, at de er de eneste, der kan føle sig ensomme, og dermed kan man godt føle sig forkert. Det er dog langt fra rigtigt. Alle mennesker mærker følelsen af ensomhed før eller siden. 

Kortvarig ensomhed er en del af livet, men for nogen bider ensomheden sig fast og bliver skadelig. Her er det vigtigt at reagere, da det ellers vil føre til væsentlig nedsat livskvalitet med risiko for depression eller andre psykiske lidelser.

Hvis du oplever ensomhed, som har stået på længe, så er der her nogle ting, som du selv kan gøre:


Anerkend og accepter, at du føler dig ensom. Uden accept vil man nemt kunne gå med en følelse af, at der er noget galt med en ?


Hold fast i netop dette, at der IKKE er noget galt med dig. Ensomhed er et grundvilkår for livet, og netop derfor er du helt okay ?


Ensomhed er en følelse. Prøv at lytte til denne følelse. Hvad fortæller den dig? Hvad savner du? Hvad mangler du? Prøv at finde mennesker i samme situation som dig. Det hjælper at opleve, at man ikke er alene om det. At dele sine tanker med andre, der også har det svært. Led evt. efter forum på nettet ?


Øv dig i at være social. For mange der føler ensomheden, er ens sociale rygsæk svær at håndtere. Det er vigtigt at få nogle små succeser på daglig basis, så ens sociale kompetencer styrkes. Hils på kassedamen, smil til den fremmede, du møder, sæt dig ved siden af en fremmed i bussen, også selvom der er helt ledige sæder. Spørg ind til en arbejdskollegas weekend helt uopfordret. Lav små og overkommelige opgaver dagligt ?


Husk, at ensomhed ikke er det samme som at være alene. Ensomhedens underliggende problem er typisk lavt selvværd. Du har muligvis svært ved at anerkende dig selv og din egen værdi, og det er den problemstilling, som det er vigtigt at tage fat i.


Hvis det virker for svært at håndtere alene, så er du velkommen til at smide mig en besked. Der er altid en vej ud og tilbage igen ❤️

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.