Personlighedsændring

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

PersonlighedsændringNår en persons ændringer ikke skyldes en hjerneskade eller sygdom, men det alligevel har stor indflydelse på ens liv og står på i mere end to år, kaldes det en personlighedsændring. En sådan kan forårsages af en række psykologiske faktorer. Mange symptomer vil ligne symptomerne på andre personlighedsforstyrrelser, men varigheden af symptomerne spiller også en stor rolle. For personer, der kæmper med personlighedsændringer, kan online terapi via GoMentor.dk hjælpe, uanset årsagen. Det er ikke altid, man taler om denne lidelse, men den kan have en stor indflydelse på ens liv.

Årsager til personlighedsændring

De grundlæggende årsager til personlighedsændringer er psykiske. For nogle kan det være en traumatisk oplevelse der starter en cyklus af emotionelle og personlighedsmæssige problemer. For andre kan der være tale om en kemisk ubalance i hjernen. Der kan også være andre faktorer, der spiller ind, men de primære årsager relaterer sig til psykiatriske lidelser, der ikke har nogen relation til hjerneskader.

Symptomer på personlighedsændring

En af symptomerne på en personlighedsændring er den manglende evne til at kunne håndtere stressede situationer. En voldsom afhængighed af andre kan føre til problemer med interpersonelle relationer. Når dette sker, kan det medføre en manglende interesse i livet, hvilket får nogle til at isolere sig socialt. Som man kan se, hænger flere af symptomerne sammen og tager til i takt med, at problemerne med personlighedsændring taget til. Jo længere tid man afstår fra behandling, jo mere alvorlige vil symptomerne blive, hvilket kan føre til et uværdigt liv.

  • Besvær med stress
  • Besvær med interpersonelle relationer
  • Social isolation
  • Overdreven afhængighed af andre
  • Manglende interesse i livet
 

Behandling af personlighedsændring

Grundet denne lidelses langvarige karakter, vil langvarig behandling for personlighedsændring være vigtigt. Med GoMentor.dk som platform kan du få behandling, der tager højde for netop dette. Vores tilknyttede terapeuter er specialiserede inden for denne og andre personlighedsforstyrrelser, og de kan hjælpe med at udvikle metoder til, hvordan man bearbejder alle symptomerne og udfordringerne, der er forbundet med en personlighedsændring. Uanset årsagen bør man søge behandling, så problemet ikke kommer ud af kontrol. Vores tilknyttede terapeuter kan bidrage med den støtte, der er nødvendig for, at man kan bearbejde personlighedsændringer på en positiv måde.

 

Få hjælp til personlighedsændring

Gertrud Lykke Rikke Rask Møller Michelle Poulsen Gurli Thomassen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.