Over 50% har brug for psykologhjælp

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

En undersøgelse foretaget af verdens største online terapi og coaching platform, www.mentaline.com, afdækker top ti over udfordringer og lidelser som folk har brug for psykologhjælp og terapi for, hvor stress, angst og depression er de klart mest udbredte.

www.mentaline.com, en webcam baseret terapi og coaching service i Danmark der blev lanceret for nyligt, har spurgt 2.162 mennesker om de mente at de havde behov for professionel hjælp til en psykisk lidelse, og hvis ja, hvilken lidelse/udfordring der var tale om.

57% af alle adspurgte svarede at de gerne ville snakke med en terapeut eller psykolog om en udfordring, og til spørgsmålet hvorfor, svarede 12% af disse, at den pågældende lidelse ’påvirkede deres dagligdag’ imens en tredjedel, 34%, bare ville ’opnå sindsro’.

Mentaline.com spurgte desuden de, der svarede at de ønskede at se en psykolog, hvilke udfordringer eller lidelser de havde behov for at få hjælp med. Nedenfor følger en top ti over besvarelserne;

1.  Stress – 21%
2.  Angst – 19%
3.  Depression – 17%
4.  Misbrug (sexuelt/fysisk/psykisk) – 11% 
5.  Parterapi – 9% 
6.  Dødsfald – 6% 
7.  Fobier – 5%
8.  Tvangslidelser – 3%
9.  Seksualitetsforstyrrelser – 1%
10.  Anger management – 1%

De resterende 7% var inden for alt lige fra paranoia og lavt selvværd til afhængighed og personlighedsforstyrrelser.

8% af de adspurgte sagde at de tidligere havde modtaget professionel psykologhjælp for et problem de havde.

Mentaline.com fungerer ved at brugere søger efter en psykolog, terapeut eller coach på websitet, hvorefter de vælger den de synes opfylder deres behov bedst og booker derefter og betaler for sessionen. Pengene bliver ikke trukket fra brugerens Dankort før sessionen er gennemført.

Hjemmesiden tilbyder One2One sessions via telefon eller webcam, Masterclasses til dem der endnu ikke er helt klar til at snakke direkte med en behandler og support fora hvor både professionelle behandlere og forbrugere er aktive. Adgang til forummet er gratis og det er også gratis at få en ’pre-session’ hos de forskellige behandlere for at prøve servicen.

Jesper Buch, stifter af Mentaline.com, har følgende kommentarer til undersøgelsen;

“Siden Mentaline’s lancering har vi allerede fået flere hundrede behandlere tilmeldt til sitet, som hjælper folk med udfordringer og lidelser præcis lige som dem der nævnes i undersøgelsen. Det var ret overraskende at se at over halvdelen af de adspurgte følte et behov for at snakke med nogen, og i virkeligheden er det meget bekymrende.

Kun 8% sagde at de tidligere havde snakket med en behandler om et problem, hvilket tyder på at der er rigtigt mange mennesker som har virkelig har behov for at snakke med nogen – nu. Så lange, som ventelisterne til psykologerne er, håber jeg at en service som vores kan tilbyde øjeblikkeligt hjælp til de her mennesker, som muligvis har brug for det.”

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.