Depressions boom i December

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Danmarks største udbyder af online terapi og coaching, Mentaline.dk har netop opgjort antallet af coaching og terapi sessioner fordecember måned 2011.

Tallene viser overraskende nok, en stigning på henvendelserfra depressionsramte danskere på 19 % i forhold til december 2010 og enstigning på hele 14 % i forhold til sommermånederne, der har været de hidtidigetravleste måneder for firmaets psykologer, psykoterapeuter og coaches.

Tendensen kan skyldes flere faktorer, mener direktør Claus Kaaber. Dels er der et større pres på den sociale og familiære del i decembermåned, hvor mange mennesker måske mere eller mindre frivilligt tvinges til atvære sammen over en længere periode end de normalt ville være i løbet af et år.Det skaber helt naturligt nogle konflikter og en del følelsesmæssige tanker ogfrustrationer, som folk søger hjælp for at få styr på.

En anden, og måske mere overset grund, kan være detøkonomiske pres der ligger på mange voksne og specielt på børnefamilierne idecember måned. Alle medier taler om krisen og danskernes økonomi, men det erde færreste forældre der er villige til at skuffe deres børn denne ene gang om året,og derfor føler mange stor frustration over at de ikke kan holde ”en rigtig jul”.

Denne frustration, som afspejler sig dels i omverdenens menogså i egne forventninger til ”en rigtigjul” kan være svær at komme af med og endnu sværere at forlige sig med.Derfor har mange danskere søgt hjælp for at få de rette værktøjer, til at sigefra og til at acceptere situationen.

Og så er der selvfølgelig den gruppe af mennesker derbrændende ønsker at ændre deres liv i det nye år og som derfor søger hjælp tilat vende deres problemer til udfordringer, og til at få øje på de positive tingder er i alle menneskers dagligdag, men som rigtig mange har en tendens til atoverse eller negligere.

Dele af grunden til boomet kan også findes i Mentalines koncept, der passer perfekt til en presset person der har svært ved at finderessourcerne. Vores psykologer, psykoterapeuter og coaches er altidtilgængelig, selv når resten af Danmark er lukket ned f.eks. På grund af helligdagene.Det gør at mange har brugt de sene aften og nattetimer til at søge, finde, bookeog få den rette hjælp online udtaler Kaaber.

Mentaline.dk er Danmarks største udbyder af online terapi ogcoaching med mere end 494 psykologer, coaches og psykoterapeuter tilknyttet,der taler flere end 10 forskellige sprog, fordelt over hele Danmark.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.