Christina Riddersholm fra Århus tilbyder coaching online

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Århus coachen Christina Riddersholm fra Dansk Coaching Institut har succes med at give coaching online, men hun oplever stadig usikkerhed fra en del kunder, der er bange for, at coachingen bliver upersonlig og overfladisk.

Christina valgte at blive en del af internetportalen Mentaline.dk, hvor Christina tilbyder almindelige face to face sessioner, telefonsessioner og videosessioner. Fordelen med videosessioner er, at man kan få coaching på kontoret eller hjemme i stuen.

Online-coaching har nogle helt klare fordele, som jeg desværre oplever bliver undervurderet. Det giver fleksibilitet med hensyn til tid og sted for både coach og kunde. Kunden har mulighed for at betjene sig selv og bestille tid når de har lyst, og samtidig giver online-kommunikationen adgang til en dybere dialog, da fokuspersonen befinder sig i sine trygge omgivelser.”- fortæller Christina Riddersholm.

Der er åbenlyse fordele, som gør hele processen mere bekvemmelig og mindre tidskrævende for begge parter, men Christina gør det klart, at selve coachingen kræver samme kompetencer fra coachen, som var det en ’fysisk’ session. Coachen skal have evner til at skabe en forbindelse med den, der sidder på den anden side af skærmen og skal modtage coachingen.

”Det er min anbefaling, at den coach man vælger til en videosession, skal have erfaring og kompetencer med online-kommunikation. Det er nemlig ikke nemmere at være coach, bare fordi sessionen foregår online.”

Emnet online-coaching indgik som en del af undervisningen på Christinas uddannelse, og hun har erhvervet mange gode teknikker til, hvordan man specifikt coacher via Skype eller mobilen. Hun pointerer, at når coachingen foregår over telefonen eller via nettet, så er der langt mindre ”støj” i samtalen, fordi det non-verbale bliver kraftigt nedtonet. Hun forklarer også, at kommunikationsformen tit giver fokuspersonen adgang til en mere ren refleksion.

”Både refleksionen, dialogen og trygheden er afgørende faktorer for at hjælpe fokuspersonen til et gennembrud og da online-coaching kan give lettere adgang til de ting, så er det kun en fordel.” – fastslår Christina.

Samarbejdet med Mentaline gør det lettere for Christina at få kontakt til kunder udenfor Århus, hvor hun har sin praksis. Hun mener også det er en stor hjælp for kunderne, at de får muligheden for at søge blandt de mange behandlere på Mentaline, da det sommetider kan være svært for kunden at finde en behandler i nærområdet med den rette kompetence.

Og så handler online coaching om meget mere end selve videosession. Mentaline.dk har gjort den proces der omkranser coachingen mere effektiv. Det handler i korte træk om muligheden for selvbetjening i forhold til tidsbestilling og betaling samt den større gennemsigtighed på pris, kvalitet og tidligere kunder anbefalinger, der gør det lettere at vælge den rigtige coach.

Mentaline blev lanceret i sommeren 2010, og har siden da skabt megen omtale omkring den banebrydende idé med at tilbyde online terapi og coaching på nettet. Både brugerne og de godt 500 tilknyttede behandlere, deriblandt Christina Riddersholm, tror på idéen.

Se coaches der tilbyder online coaching

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.