Mange er klar til parterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Online terapi-udbyderen www.Mentaline.dk har lavet undersøgelsen for at få mere viden om behovet for og paratheden til terapi og coaching i parforholdet. I undersøgelsen blev 1.032 adspurgte personer, som lever i et parforhold, spurgt om parforholdets indflydelse på psykiske velbefindende. 

Når respondenterne blev spurgt, ”Føler du at dit forhold til tider er besværligt?”, svarede over halvdelen ”ja”. Da disse respondenter herefter blev sat til at svare på, hvorfor de følte sådan, var de primære grunde:

·  Penge – 32%
·  Skænderier – 21%
·  Uenigheder – 19%
·  Sexlivet – 17%
·  Svigerfamilien 16%
 
Respondenterne blev derefter spurgt, om de var interesseret i at bruge parterapi til at løse deres problemer. Hertil svarede 32 % ja, og af disse var 22 % gift, mens 31% fortalte at var forlovede. Yderligere 39 % af dem der ønskede parterapi var samlevende. Blandt de adspurgte var det kun 8 %, der blot datede.

På Mentaline.dk har brugerne mulighed for at søge efter en behandler ved at søge på ord som ”problemer i parforholdet”, ”parterapi” eller ”parterapeut”. De kan også lave en såkaldt MentaMatch, hvor man beskriver sin problemstilling og beder Mentaline om hjælp til at finde en behandler. 

Claus Kaaber, adm. Direktør for Mentaline.dk, kommenterede resultaterne:

”Mange af vores behandlere på Mentaline.dk specialiserer sig i parterapi og rådgivning til par. Samtidig har vi en del coaches, der hjælper par og familier med at skabe den rette balance i tilværelsen. Det var faktisk interessant at opdage, at så mange mener at en eller anden form for rådgivning ville gavne deres forhold. Det var dog overraskende at forlovede og samlevende så et støre behov for rådgivning end gifte par.”

Andrea Lindsay, der er parterapeut hos Mentaline, udtaler:

”En professionel parterapeut kan etablere et struktureret og sikkert miljø til at udforske de individuelle forskelligheder og søge løsninger på problemerne i fællesskab. De arbejder med at identificere og diskutere, hvad der er årsag til problemerne mellem jer. De vil hjælpe med at finde måder, hvorpå i kan forholde jer bedre til hinanden, og hvordan i sammen kan komme videre.” 

Kort om Mentaline
Mentaline blev grundlagt af Jesper Buch, der tidligere har startet Just-Eat, der giver mulighed for at bestille takeaway online. Mentaline giver brugerne nem adgang til terapi og coaching hos psykologer, psykoterapeuter og coaches. Mentaline er en markedsplads, hvor du kan finde den rette hjælp og så efterfølgende booke og betale. Du vælger selv, om du vil have en face to face session hos behandleren, eller om du foretrækker telefon eller videobaseret terapi, hvor du sidder hjemme i dine trygge omgivelser.

De professionelle sætter selv prisen på deres sessioner og vælger selv hvilke services de vil udbyde. På mentaline.dk er det muligt at booke gratis før sessioner med en varighed på 5-15 minutter. Dette er en mulighed for dem, der gerne vil prøve tjenesten inden de betaler for en fuld session. Behandlerne tilbyder også forskellige rabatordninger, og mange har store rabatter på første session – enkelte kræver oven i købet slet ikke betaling for første session. 

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.