National kampdag mod eksamensangst

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Mentaline gør den 19. Maj til en national kampdag mod eksamensangst, og med et hold af dygtige psykologer, psykoterapeuter og coaches tilbyder Mentaline gratis hjælp til de studerende.

Mange af landets unge studerende oplever i øjeblikket symptomer som svedige hænder, hjertebanken og ondt i maven, når de sætter sig ved det grønne bord.  Derfor gør Mentaline fra i år den 19. Maj 2011 til en national kampdag mod eksamensangst. Fra næste år kommer den engelske afdeling af Mentaline også med i kampagnen, så det kan blive en international kampdag. Mentaline tilbyder på dagen, i samarbejde med en række af vores eksperter, gratis sessioner til de studerende, der allerede fra i dag kan bestille tid til en samtale hos én af de mange psykologer, psykoterapeuter og coaches, som deltager i arrangementet. Der er nu ca. 100 sessioner til rådighed, og det er kun den 19. maj 2011, at sessionerne er gratis.  Så det gælder om at være hurtig, hvis de studerende skal forbedre chancerne for en mere rolig eksamen og sandsynligvis et bedre resultat.

De psykologer, coaches, psykoterapeuter, der har tilbudt deres ekspertise kan ses på: www.mentaline.com/eksamen, hvor man også kan læse om deres uddannelse, specialer og tidligere erfaringer. Mentaline forventer at få mere end 30 eksperter til at stå til rådighed for de studerende, og Coach Camilla Mørk fra København forklarer her, hvorfor hun har valgt at deltage i arrangementet:

”Lærerne forbereder elever på den faglige del, men det er min erfaring, at der ikke er nogen, der forbereder den unge studerende på selve eksamenssituationen. De studerende mangler ofte redskaber til at skabe en hensigtsmæssig tilstand under eksamen og til at bevare roen, når de bliver presset på det faglige. Når jeg har meldt mig, så skyldes det, at jeg er i stand til at give de skrækslagne studerende nogle få gavnlige værktøjer, der vil give dem en bedre eksamensoplevelse. Og de studerende er endnu ikke klar over, hvor stor gavn en times coaching har. Ved at deltage i en kampdag for at komme eksamensangsten til livs, kan jeg medvirke til at sprede budskabet om, at det er muligt at tage magten fra ”Klappen” og ”Det Sorte Hul” eller hvad vi ellers kalder oplevelsen, når vi ved en eksamen bliver overvældet af at skulle præstere, vurderes, måles og vejes.”
 
Mentaline udbyder på sin platform både almindelige face2face sessioner og Skype sessioner, og med en så ung målgruppe som de studerende, er det naturligt at de fleste af de 100 sessioner bliver gennemført på Skype. Det vil give både behandlere og Mentaline nyttig erfaring om brugen af den nye kommunikationsform i forbindelse med coaching og terapi.

Ideen til en national kampdag mod eksamensangst kommer fra en studerende, der i øjeblikket er praktikant hos Mentaline, og som adskillige gange har kæmpet hjertebanken ved det grønne ord. Nu har hun en stor afsluttende eksamen forude, og kan allerede mærke nerverne. 

”Jeg bliver selv ekstremt nervøs før mine eksamener. Selvom jeg har forberedt mig godt, er jeg stadig bange for at den velkendte klap går ned, og jeg ved, at jeg ikke er den eneste med det problem. Derfor syntes jeg det er oplagt at kalde til kamp med eksamensangsten”, fortæller den studerende hos Mentaline.

Mentaline.dk blev lanceret i sommeren 2010 og er nu verdens ledende terapi og coaching service. Brugere kan afholde sessioner med psykologer, terapeuter og coaches enten via webcam, over telefonen eller ansigt-til-ansigt.

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.